Spaanse Sigfrido Fruit opent nieuw pakstation

Sigfrido Fruit, gespecialiseerd in de afzet van avocado, mango en kruiden, verwacht dit jaar ongeveer 40% te groeien in volume en de cijfers van het seizoen van 2017 te overtreffen. Toen werd er ongeveer 6 miljoen kilo avocado's en meer dan 600.000 kilo mango's afgezet. Met deze doelstelling voor ogen heeft het bedrijf een nieuw pakstation in gebruik genomen op het Park voor Levensmiddelentechnologie in Costa del Sol-Axarquía. Het gaat om een complex met een oppervlakte van 2800 m2 op een perceel van 4500 m2.Sigfrido Fruit heeft een investering van twee miljoen euro bestemd voor deze nieuwe faciliteiten en zal een dertigtal nieuwe banen creëren. Gedurende de herfst zullen daarvoor mensen aangenomen worden, waarna er meer dan honderd werknemers zullen zijn.

De faciliteiten beschikken onder andere over verschillende koel- en rijpcellen en een state-of-the-art kalibrator met verschillende verpakkingslijnen. "De nieuwe bedrijfsruimte is de weerspiegeling van de aanhoudende groei in de afgelopen jaren, met jaarlijkse cijfers tot 45 %" zei de algemeen directeur, Sigfrido Molina, gisteren tijdens de opening van de faciliteiten.De afzet van het bedrijf in Málaga had vorig jaar een waarde van meer dan 10,5 miljoen euro. De verwachting is dat dat cijfer met 31 % stijgt, tot 14 miljoen. De leidinggevende van het bedrijf is voorstander van duurzame groei, hoewel tegelijkertijd het assortiment aan producten wordt uitgebreid, "iets dat we ons kunnen veroorloven met de nieuwe voorzieningen".

In die context is het bedrijf bezig met het afronden van de lancering van Avoo Roll, een merk voor het ontwikkelen van biologische producten. Anderzijds kan het bedrijf dankzij de nieuwe machines en verpakkingslijnen nu klanten bereiken "die we eerder niet konden bereiken vanwege het ontbreken van de benodigde certificeringen".Sigfrido Fruit werd opgericht in 2013. De afzet van het bedrijf is opvallend evenwichtig verdeeld over binnenlandse afzet en export. Om precies te zijn is de export goed voor 51 % van de afzet, met Frankrijk als de belangrijkste bestemming aangezien er daar een grote vraag is naar subtropische producten. Daarna volgt Italië, waar "volop groei" plaatsvindt, en daarna België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. "De landen in Oost-Europa zijn de vraag ook aan het opvoeren".

Met de komst naar het Park voor Levensmiddelentechnologie in Costa del Sol-Axarquía, doet Sigfrido Fruit een stap naar voren en plaatst zich in de kring van de grote spelers in de sector van subtropische producten, zoals Trops, Montosa, Reyes Gutiérrez en Tropical Milennium. Ook verstevigt het zijn verschijning in de gemeente Vélez-Málaga, een stad met een belangrijke focus op teelt en afzet, waarin de grote Spaanse marketeers van avocado en mango zijn gehuisvest. Naast het afzetten van deze twee producten beschikt het bedrijf over eigen teelt, verdeeld over een terrein van meer dan 100 hectare, waar er nog tien aan toegevoegd worden. Hierdoor kan het bedrijf de vraag op de markt "met alle garanties" tegemoet treden.

Sigfrido Molina merkt als laatste nog op dat "het fruit grotendeels van lokale herkomst is (uit de regio van La Axarquía). Daardoor heeft alles wat we hier doen uiteindelijk gevolgen voor het genereren van werkgelegenheid en welvaart voor de provincie".


Voor meer informatie:
Sigfrido Molina
Sigfrido, S.L.U.
T: +34 951 919 944
M: +34 653753694
sigfrido@sigfridofruit.com
www.sigfridofruit.com


Bron: expansion.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.