Koude persing is een nieuwe gezondheidstrend

De consument die zich bewust is van het belang van gezonde voeding, als onderdeel van een gebalanceerde en meer dynamische levensstijl, wendt zich steeds vaker tot fruit dat cryo extractie heeft ondergaan, een nieuwe en steeds meer trendy markt in de Verenigde Staten die inmiddels ook is overgewaaid naar sommige Europese landen."Cryo extractie is een proces waarbij water uit vers geoogste voedingsmiddelen wordt geperst waardoor het niet nodig is om conserveringsmiddelen te gebruiken. De vers gedroogde producten van het Italiaanse Forlive worden na de oogst onderworpen aan thermische reductie bij -40/-80 °. Door een krachtige vacuüm en een lichte opwarming wordt het fruit ontdaan van al het water", zegt Flavio Moretti (foto hieronder), general manager van Forlive.

"Het fruit wordt direct na de oogst bewerkt waardoor het alle nutritionele eigenschappen behoudt en bacteriën geen kans krijgen. Het fruit kan worden geconsumeerd als snack of het kan worden aangelengd met water. Je neemt dan 25 gram gedroogd fruit dat na het aanlengen, verandert in 100 gram zacht en vers fruit", legt de manager uit.

Forlive is vorig jaar gestart met dit product maar pas in 2018 kwam het op de Italiaanse markt. "Het gaat om een innovatief product dat is genomineerd voor de SANA Novità Award." Klik hier om een overzicht te zien van de ondernemingen die kans maken op de Sana Novità Award.


"Het assortiment bestaat uit tien producten: biologische bramen, cranberry's, frambozen, bosbessen, aardbeien en ananas, pitaya, mango, mangosteen en papaja, die niet biologisch zijn. Ze zijn allemaal Vegan OK-gecertificeerd en vijf producten hebben een bio-certificaat. Onze producten zijn verkrijgbaar in doosjes van 25 gram (foto hierboven) en in zakjes van 250 gram. Veel chefs uit de veganistische wereld zijn erg geïnteresseerd", legt Moretti uit.

Volgens de manager is de toegevoegde waarde van het gedroogde fruit dat de organoleptische eigenschappen behouden blijven. "Op deze manier is het bijvoorbeeld mogelijk om op 31 december een aardbei te eten zonder dat het milieu hiervan schade ondervindt." In Italië wordt het product afgezet door herboristen, voedingsdeskundigen en winkels die zijn gespecialiseerd in natuurlijke producten.

Contact:
Flavio Moretti - general manager
Forlive
via Schio, 21
47122 Forlì (FC)
Tel.: +39 (0)543 818963
Fax: +39 (0)543 579917

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.