Europese blauwe bessen alliantie levert jaarrond op Aziatische markt

Telers uit Spanje, Portugal, Kroatië en Polen presenteerden hun nieuwe coöperatie op de Asia Fruit Logistica in Hong Kong. Onder de naam European Berry Growers werken zij samen om het hele jaar door blauwe bessen aan Azië te kunnen leveren.

European Berry Growers bestaat ​​uit Frutas Naturales uit de regio Huelva in Spanje, Acegrow uit Noord-Portugal, DAR BLUE uit Kroatië en de Polish Berry Cooperative uit Polen. Alle bedrijven in de coöperatie zijn GlobalGAP gecertificeerd. "We hebben jarenlange ervaring met de afzet aan Aziatische markten, maar door samen te werken kunnen we hier nog succesvoller zijn", zei Sergio Sanchez, Export Sales Manager bij Frutas Naturales. "Onze samenwerking is gebaseerd op hoge normen zodat onze klanten altijd de beste kwaliteit fruit krijgen."


"Het Poolse seizoen is te kort voor Aziatische klanten. Daarom hebben we besloten om samen te werken met telers uit Spanje, waar het seizoen in januari van start gaat, en Portugal, waar ze in mei beginnen met plukken. Samen met onze telers in Kroatië en Polen, en dankzij de samenwerking met telers van de RSA, kunnen we het hele jaar door blauwe bessen aanbieden", zei Dominika Kozarzewska van Polish Berry Cooperative.

De totale oppervlakte van de teeltbedrijven van EBG is meer dan 1.400 hectare. "Zes state-of-the-art packhouses stellen ons in staat het fruit te verpakken volgens de eisen van de meest veeleisende klanten", aldus Rui Silva, Business Development Manager van Acegrow. "Wij geloven dat een consolidatie van telers het best mogelijke antwoord is op de uitdagingen waarmee we nu mee te maken hebben, waaronder de groeiende concurrentie op de markt voor blauwe bessen."

Voor meer informatie:
Dominika Kozarzewska
Grupa Producentów Owoców "Polskie Jagody"
Tel: +48 602 354 586
Email: d.kozarzewska@polskiejagody.pl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.