"Italiaanse Gallo: "dit jaar erg zoete granaatappelen"

Het vruchtbare land van het Piana di Sibari in Calabrië heeft ook dit seizoen weer gezorgd voor veel fruit voor Gallo, het merk van de telersorganisatie Agricor.

Directeur Natalino Gallo toont resultaten en verwachtingen van de oogst, die wordt gekenmerkt door natuurlijke, respect voor rijpheid en aandacht voor elk aspect van het proces van de oogst tot aan de consument.Abrikozen
Een deel van het fruit bestaat uit abrikozen, waaronder het Eccelsa ras. Het seizoen van dit fruit kon worden verlengd tot eind juli. "We ontvingen meer verzoeken dan we hadden gedacht. Over het algemeen was de oogst in mei en juli goed en de resultaten waren positief, maar in juni daalden de prijzen en ook de consumptie. Het fruit was van hoge kwaliteit en de hoeveelheid was groter, mede dankzij nieuwe bomen", zegt Gallo.Granaatappel
De tweede week van september is het granaatappelseizoen officieel van start gegaan met de oogst van de vroege rassen. "Dit jaar is het fruit veel zoeter dan vorig seizoen en ook heeft het een helderrode kleur en een middelgrote afmeting. We verwachten dat het ras Wonderful, dat halverwege oktober zal worden geoogst, niet zo veel zal opbrengen. Dat komt vanwege de vorst die we in februari hebben gehad", zegt de directeur.Clementines

Er wordt ook reikhalzend uitgekeken naar het clementineseizoen. "Er zijn voldoende clementines en de kwaliteit is goed. In sommige gevallen heeft het fruit schade geleden door de hagel maar ondanks dat verwachten we een goed seizoen. Tussen 5 en 10 oktober zal worden gestart met de oogst van de vroege rassen. Gallo is ook begonnen met de oogst van het late Tango ras, waarvan het seizoen tot maart zal lopen. Dit betekent dat we de Italiaanse consument tot volgend voorjaar van made in Italy fruit kunnen voorzien."

In gesprek met de consument
Telersorganisatie Agricor heeft besloten om zichzelf zichtbaar te maken en via de nieuwe website, Gallofrutta.it, de moeite, toewijding en passie te presenteren van degenen die werken in boomgaarden."Het idee om zichtbaar te worden voor de consument bevalt ons wel. We willen dat degene die ons fruit koopt, via de website de schoonheid van Piana di Sibari en zijn vele en kostbare fruit ziet. Wij zijn trots op wat we doen en dit willen laten zien. Zo hopen we het merk te verder te versterken", legt Gallo uit.

----
Gallo is al meer dan 30 jaar een van de belangrijkste bedrijven in Calabrië voor de teelt en verwerking van fruit en citrus.
Gelegen in de Piana di Sibari, een gebied met uitzicht op de Ionische Zee achter de Pollino, heeft het bedrijf sinds de jaren '80 zichzelf gepositioneerd op de nationale en internationale markt als een betrouwbare partner gericht op productinnovatie.

Tegenwoordig beschikt het bedrijf over uitstekende productielijnen voor typische lokale producten zoals clementines, sinaasappelen en abrikozen. Sinds 2012 heeft het haar aanbod gediversifieerd dankzij de teelt van granaatappel, rode abrikozen en nieuwe variëteiten van clementines. Geïntegreerde productie en gecertificeerde 'GlobalGAP' garanderen kwaliteit.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.