fruitteler Koen Burneel:

"Jonagold in België nog steeds populair, maar clubrassen in opkomst'"

Tholen – "We zijn begonnen met de oogst van Jonagold. Dit is wel vroeger dan andere jaren", vertelt fruitteler Koen Burneel van het gelijknamige bedrijf. "Gelukkig hebben we water kunnen geven, dus zijn de maten goed. Ook de kwaliteit, het suikergehalte en de hardheid van het fruit is prima. We verwachten een normale oogst. De appels worden voorzichtig op de markt gebracht. Op dit moment gaan de appels naar de frigo en ik denk dat het er nog wel even blijft staan, want er is nog niet zo heel veel vraag naar appelen."
Clubrassen
Naast de Jonagold teelt het bedrijf ook nog de Elstar, Golden Delicious, Breaburn en Jonagored. De ze rassen zijn vooral bestemd voor thuisverkoop. De Jonagold-appelen van Bruneel-Cox zijn vooral bestemd voor de binnenlandse markt. "Er gaat bij ons niet veel naar het buitenland. Jonagold is een appel die het in België nog heel erg goed doet, maar de clubrassen zijn wel in opkomst", aldus Koen. "Wij blijven gericht op Jonagold en we zien dat er nog steeds veel plaats is in de markt is naar deze appel. De vraag naar Jonagold blijft vrij stabiel, maar we zien het areaal wel langzamerhand afnemen."

"Ik denk dat we een seizoen krijgen dat het omgekeerde is als vorig jaar. Verleden jaar hadden we weinig fruit en hoge prijzen. Nu zijn de verwachte volumes redelijk hoog dus het is afwachten wat de afzet en de prijzen gaan doen", besluit Koen. 

Voor meer informatie:
Koen & Martine
Fruitbedrijf Bruneel - Cox
Brandakkers 4
2310 Rijkevorsel
+32(0)3 314 33 99


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven