Vooruitdenken met originele kerstpakketten

Tholen – De oogst bij Fruitbedrijf Van den Berge zit er bijna op. Het volgende project staat al gepland. Vooruitlopend op de decembermaand organiseert De Fruithoek een kerstpakketteninfoavond voor bedrijven in hun fruitschuur. "Het is een speciale avondopenstelling van ons winkeltje", vertelt Gerda van den Berge.


Een voorbeeld van een kerstpakket dat De Fruithoek in 2017 maakte

Kerstpakketten staan sinds vorig jaar op de kaart. "Er was spontaan al vraag naar vanuit bedrijven in de omgeving. Vorig jaar ben ik er eigenlijk echt mee begonnen. Daar was toen best interesse in, het ging om leuke aantallen. Daarom organiseren we nu een avond voor bedrijven die daar interesse in hebben. Tijdens de avond heb ik voorbeelden van kerstpakketten maar het is ook mogelijk om pakketten naar eigen wens samen te stellen." Naast de openstelling voor bedrijven organiseert De Fruithoek op zaterdag 27 oktober een evenement in De Fruithoek: Bakken met Niels, die een eigen productenlijn heeft met bakartikelen en -ingrediënten, is enthousiast over het bakken van appelrondo's. Daarnaast kunnen consumenten kennis maken met allerlei foodcadeaus voor de kerst, zoals de Puike potten van Zuster Evie. Op deze dag staan dan ook de voorbeelden van de kerstpakketten 2018. 


Samenwerking met Bakker Niels die appelrondo's komt bakken

Fruitbedrijf Van den Berge is tevreden over de appel- en perenoogst van dit jaar die er bijna opzit. "Een perceel hebben we niet kunnen bevloeien maar de rest wel, het verschil is groot", vertelt Gerda. Een deel is opgeslagen in de koelcel en een deel wordt direct afgezet. 5 jaar gelden gooiden ze de bedrijfsvoering om. Een groot deel van de appelbomen werd vervangen door perensoorten, er kwam een winkel en ze kozen ervoor de afzet via de online fruitveiling Service2fruit.com te laten lopen. De afzet via De Fruithoek is maar een klein deel van de tonnen die van de bijna 20 hectare geoogst worden maar kent jaarlijks een stijgend aantal klanten. Gerda: "De groei gaat geleidelijk/stap voor stap. Gelukkig maar wat anders was het misschien niet te overzien." De Fruithoek is op vrijdagmiddag en zaterdag open en ze verkopen er naast de eigen appel- en peersoorten allerlei (streek)producten voor het weekend zoals groentechips en nootjes. In de zomermaanden trekken ze bezoekers ook met zachtfruit. Wij zijn ook tevreden over de afzet via de online veiling waarbij ze de oogst van dit jaar gespreid afzetten. "Een deel is al verkocht, een ander deel ligt opgeslagen in koelhuizen." 


 
De kerstpakket-avondopenstelling van De Fruithoek voor bedrijven is op 25 oktober van 19.30 uur tot 22.30 uur in De Fruithoek aan de Mosselhoekseweg 4A, Tholen. Aanmelden kan t/m zaterdag 20 oktober via info@fruitbedrijfvandenBerge.nl of whatsapp 06-22258532Voor meer informatie
De Fruithoek
Gerda van den Berge
Mosselhoekseweg 4A
4691 RL Tholen
T: 06-22258532 of 0166-603610

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven