Koersval Turkse lira heeft mogelijk effect op het seizoen

Nieuwe Spaanse grapefruitoogst bijna onveranderd

Ailimpo raamt de grapefruitoogst van het seizoen 2018-2019 op 76.000 ton, wat vergelijkbaar is met dat van vorig seizoen. Dit stemt de Spaanse sector optimistisch en ook de kwaliteit van het fruit wordt gewaardeerd. De koersval van de Turkse lira kan echter wel gevolgen hebben en hier moet op prijsgevoelige markten rekening mee gehouden worden. 

 
Eind oktober zal het Spaanse seizoen beginnen en zal aan de vraag naar grote maten voldaan kunnen worden. In de tussentijd zal de markt het moeten doen met de laatste volumes kleine maten uit Zuid-Afrika en Mexico.
 
Over het algemeen kan worden gesteld dat de aanvoer van Spaanse grapefruit in de periode van november tot april van essentieel belang is geworden op de Europese markt. 
 
Jaarbalans seizoen 2017/2018 
Het seizoen 2017-2018 werd afgesloten met een totale oogst van 76.104 ton fruit, dat voornamelijk naar Duitsland en Frankrijk werd geĆ«xporteerd, die met 30.000 samen goed waren voor 57% van de afzet. Een klein deel van de oogst (3.016 ton) werd naar overzeese markten geĆ«xporteerd waar een sterke groei werd geboekt (19%). Tevens werd veel moeite gestoken in het openen en versterken van markten zoals Zwitserland, Canada en Zuid-Afrika. De afzet op de lokale markt bedroeg zo'n 10.000 ton en nog eens 10.000 ton was bestemd voor de verwerkende industrie. 
 
 
 
 
Voor meer informatie:
AILIMPO
Tel: +34 968 216 619
Email: gestion@ailimpo.com
www.ailimpo.com 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven