Feestelijke opening nieuwe locatie Deprez – Kortemark

Tholen – Afgelopen vrijdag en zaterdag werd de nieuwe locatie van Deprez feestelijk geopend. Vrijdag was de officiële opening voor medewerkers, klanten, toeleveranciers en zaterdag voor familie en vrienden. Vrijdag nam oprichter Johan Deprez het woord en bedankte hij iedereen voor het vertrouwen en onderstreepte duidelijke de 4 waarden van het bedrijf: Creativiteit, Ambitie, Respect en Exellentie. Vervolgens had zoon Jeroen Deprez niets dan lovende woorden voor alle medewerkers én partners. Viceminister-president Hilde Crevits en burgemeester Toon Vancoillie hielden hun toespraak over de groei van het bedrijf en de opening van de nieuwe locatie. Johan Deprez

Totaaloplossing
"Bedrijven in de voedingssector worden steeds groter en daardoor veranderden ook de totaaloplossingen die wij maken. Voor frietbedrijven bouwen we installaties die per lijn, 100 ton per uur aardappelen ontvangt, wast en sorteert. Voor bedrijven die aardappelen wassen en verpakken leveren wij eerder een installatie met een capaciteit van ca.30 ton/lijn ", vertelt Johan Deprez. De hoofdbrok van het bedrijf is gericht op sector aardappelen, wortelen en ui. De andere werkzaamheden zijn gericht op droge bulkgoederen en breek- en sorteerinstallaties in de recycling. "De ervaring die we opdoen met de verwerking van bulk tot 1.000 T/u, kunnen we goed gebruiken bij de oplossingen in de agrosector."

In 1984 gestart als Deprez Agri, is Deprez vandaag uitgegroeid tot een bedrijf met 70 werknemers. Johan Deprez is in zijn kleine garage begonnen met het ontwikkelen van een aardappelvalbreker. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich steeds meer toegelegd op totaalprojecten. "Het gaat in onze branche vooral om het luisteren naar de klant. Ons doel is het afleveren van een oplossing en dat is alleen mogelijk als we luisteren, maar ook goed meedenken." De grootste afzetmarkt van Deprez is nog steeds België gevolgd door Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Ook doen ze af en toe wat in Spanje, USA met reeds een eerste levering naar Australië. "Alleen Duitsland is een markt waar we nog niet zo actief zijn."


Familie Deprez

Sorteren
Eén van de grootste trends binnen de sector is de nieuwe manier van sorteren. "Voorheen werd er enkel met schudsorteermachines gewerkt. Voor de versmarkt worden er bijna enkel nog optische sorteermachines geïntegreerd in de installaties", vertelt Deprez. Het bedrijf bouwt deze machines niet zelf, de klant is vrij om de machines naar wens te kiezen. "De oplossing voor de klant staat voorop en dit realiseren wij door onze ruime kennis te gebruiken, innovaties te ontwikkelen en werknemers met een jarenlange ervaring in te zetten." Dat de projecten steeds groter is de continu evolutie. " Het aardappelbedrijf is vandaag de dag helemaal geprofessionaliseerd en zijn enkelen die een steeds groot marktaandeel voor zich nemen. De grootte van de projecten lijkt de laatste jaren alleen maar te groeien. Als leverancier moet je meegroeien met je klanten."  
Nieuwe locatie
Deprez is voor de derde keer verhuisd naar een nieuwe locatie in Kortemark. Het terrein is 6 ha groot. "We zijn erg blij met zo'n grote oppervlakte. We hebben nu de mogelijkheid om verder te groeien. De nieuwbouw is 14m hoog en bevat de nieuwste productiemachines. De interne logistiek is tot in detail bedacht, voor een maximale efficiëntie. Tenslotte is er het volautomatisch onderdelenmagazijn, om nog efficiënter te werken. Zo kunnen wij straks deze eigen ontwikkeling aan onze klanten aanbieden voor hun volautomatische kistenopslag." 


Voor meer informatie:
Johan Deprez
DEPREZ Handling Solutions
Lichterveldestraat 129A
8610 Kortemark
+32(0)51 5814 91


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven