Honduras: Aardappeloogst van meer dan 28.000 ton

De aardappeloogst in Honduras zal in het komende seizoen de 28.000 ton overstijgen. Dat zal voldoende zijn om te voldoen aan de vraag op de markten van Tegucigalpa en San Pedro Sula.
 
Het areaal van het gewas heeft een omvang van ongeveer 1750 hectare volgens het Nationaal Programma voor Agrifood Ontwikkeling (Pronagro), een afdeling van het Ministerie van Landbouw en Veeteelt (SAG).
 
Volgens Edwin Flores, secretaris van de aardappelketen, zou er dit jaar een verkleining van het gebied zijn vanwege de geringere regenval die voorspeld is, veroorzaakt door het klimatologisch fenomeen "El Niño". De lage opbrengst zal de bevoorrading op nationaal niveau echter niet aantasten. De verwachting is dat de geraamde hoeveelheid zal worden bereikt. 
 
De aardappel heeft een sterke sociale impact in Honduras: het gewas genereert 5800 permanente banen, de belangrijkste bron van inkomsten in de gemeenschappen waar aardappel geteeld wordt. Recent organiseerde de SAG met hulp van de gemeente het educatieve forum "de aardappel identificeert en voedt ons". Hieraan werkten 550 telers mee van de Lenca-etniciteit, die zich wijden aan de teelt van dit gewas.
 
Bron: latribuna.hn

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven