Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gebr. Peters Fruithandel Ingen maakt sorteerstation energieneutraal

Gebroeders Peters Fruithandel B.V. Ingen maakt sorteerstation energieneutraal en halveert het energiegebruik in de opslag. De gebroeders Peters hebben, ondersteund met SDE+ subsidie, beide locaties voorzien van zon-PV installatie. De installateur is Ariëns Solartechniek, terwijl Sparkling Projects het ingenieursbureau is.



Op het sorteerstation is een installatie gebouwd van 337 kWp. De eigen opwek is groot genoeg om het jaarlijks energiegebruik te compenseren. Het sorteerstation is daarmee energieneutraal. Voordat de zonnepanelen gelegd konden worden, is aan Middendorp Montage de opdracht verstrekt om 2.130 m2 asbest golfplaten te verwijderen en 2.000 m2 geïsoleerde dakbeplating te vervangen. Drie vliegen in één klap: asbest eraf, energiebesparend en zelf energie opwekken. 

Voor de bewaarlocatie is er een installatie gebouwd van 442 kWp. Dit is de locatie met de langdurige appel- en perenbewaring. De helft van het energiegebruik is hierdoor verduurzaamd. Ook niet onbelangrijk is dat gedurende het inkoelen van de peren er nu meer elektrisch vermogen voor de koeling beschikbaar is. 

Publicatiedatum: