Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Voedsel nog nooit zo veilig geweest als nu"

FAVV: dit jaar al 94 recalls

Het FAVV heeft in 2018 al 94 keer een product uit de schappen laten halen omdat het een gevaar kon zijn voor de volksgezondheid. Nog nooit zijn er in een jaar zoveel producten teruggeroepen en het jaar is nog niet ten einde. Volgens Theo Niewold, professor Voeding en Gezondheid van KU Leuven, is het voedsel nog nooit zo veilig geweest als nu. "De recalls geven de consument misschien een onbehaaglijk gevoel, maar dit betekent dat er goed op ons eten wordt gelet." 

 
Door het FAVV zijn er deze week al drie producten teruggeroepen: Turkse abrikozenpitten met teveel cyanide, plastic in een kalkoenschnitzel, salmonella in geitenkaas. Vorig jaar heeft het FAVV 54 recalls op de site gepubliceerd. Dit jaar zijn het er tot nu toe al 94. "Dit komt doordat bedrijven zelf steeds beter controleren en het verplicht zijn om te melden wanneer er problemen zijn", aldus Dorine van Geert, FAVV.
 
Vorige maand bleek dat terugroepacties niet zomaar gebeuren. Het Belgische Greenyard riep diepvriesgroenten terug die negen Europeanen het leven had gekost. 
 
Klik hier voor het FAVV jaarverslag
 
Bron: Nieuwsblad / FAVV
Publicatiedatum: