Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wetenschappers moeten Israëlische watermeloen 'redden'

Na klachten van consumenten en de sterk dalende afzet proberen Israëlische wetenschappers lokale watermeloenen weer smaakvol te maken. 
 
Zowel de kwaliteit als afzet van Israëlische watermeloenen zijn fors afgenomen. Consumenten klagen over de kwaliteit en de laatste jaren is de verkoop met wel 40% gedaald, zo meldt het Israëlische ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling. 
 
Israël produceert jaarlijks zo'n 150.000 ton, voornamelijk pitloze watermeloenen bestemd voor de lokale markt. Gemiddeld eten Israëlische consumenten gedurende de zomermaanden zo'n 20 kilo watermeloen per persoon, maar nu dalen zowel de teelt als consumptie.
 
 
Daar komt nog bij dat hele percelen watermeloenen aangetast zijn door ziekten waardoor het fruit oneetbaar is geworden. Inmiddels is het Israëlische Tuinbouwonderzoeksinstituut een driejarig onderzoeksprogramma gestart om lokale watermeloenen smaakvoller en sterker te maken. 
 
Volgens een artikel op calcalistech.com hebben de onderzoekers in hun zoektocht naar een smakelijke en resistente watermeloen honderden watermeloenrassen getest. Mogelijk hebben zij een doorbraak bereikt door twee meloenrassen te enten in plaats van gebruik te maken van een pompoen voor het enten. 
 
Publicatiedatum: