Nieuwe ‘drogere’ groentencentrifuge voor Heemskerk fresh & easy

Een telg van de nieuwste generatie groentencentrifuges is onlangs in gebruik genomen door Heemskerk fresh & easy . Verbeteringen van de al bestaande SC-940 richten zich op een een droger product, een hogere capaciteit, energie besparing en eenvoudiger reiniging. De De SC-940NextGen werd afgelopen februari geïntroduceerd op de Fruit Logistica en "zeer positief ontvangen", aldus producent Sormac. Heemskerk fresh & easy is ook enthousiast.


De SC-940NextGen in bedrijf bij Heemskerk fresh & easy

"De SC-940NextGen is echt een stap voorwaarts. Over de eerdere versies van de SC-940 waren we erg te spreken. Maar omdat onze productielijnen steeds verder geoptimaliseerd worden en er meer kg/uur uit de productielijnen komt, is een centrifuge met een hogere capaciteit nodig. De SC-940NextGen vult dit in. Naast de hygiënische bouw, is duurzaamheid een belangrijk thema voor Heemskerk. Hierin voldoet de machine aan onze wensen. Door middel van energieterugwinning realiseren we een energiebesparing van ongeveer twintig procent. Kortom: de SC-940NextGen is weer een stap voorwaarts in het centrifugeren van delicate bladgroenten en gesneden groenten. Wij hebben vertrouwen in de kennis en kunde die Sormac bezit. We zien dat Sormac continu verbetert," aldus Peter van Kampen, Manager Projects & Innovations bij Heemskerk fresh & easy.

De SC-940NextGen gaat een stap verder dan het huidige model centrifuge voor het drogen van bladgroenten. Vanuit de markt ontstond de behoefte aan een centrifuge met een hogere capaciteit die tegelijkertijd een droger product kon afleveren. Dit vormde de basis voor de ontwikkeling van de SC-940NextGen. De vernieuwde versie van de SC-940 centrifuge is geschikt voor alle soorten gesneden groenten en bladgroenten, maar bovenal voor delicate bladgroenten.

Hogere capaciteit 
Door gebruik van nieuwe motoren kan de machine sneller (de-)accelereren en op een hoger toerental draaien. Dit levert een kortere en efficiëntere cyclus met droger product op, met als resultaat een hogere capaciteit.

Energiebesparing
De energie die vrijkomt bij het afremmen van de trommel, wordt teruggeleverd aan het net. In de praktijk levert dit een energiebesparing op tot 20%.

Betere hygiëne, eenvoudige reiniging 
Door het open ontwerp en een betere toegankelijkheid is onderhoud en reiniging van de machine vereenvoudigd.

Controle op onbalans 
Alle centrifuges hebben kans op onbalans. De SC-940NextGen beschikt over een gepatenteerd onbalans-controlesysteem, dat zorgt voor het tijdig detecteren en corrigeren van onbalans. Hierdoor is sprake van een uniform droogresultaat.

Simpele constructie
De eenvoudige opbouw en robuuste aandrijving met magnetische lagering zorgen voor een betrouwbare werking. Doordat de trommel van binnen glad is en geen centrale as heeft, is er een minimale kans op productbeschadiging.

Voor meer informatie
Sormac
Huiskensstraat 68
5916 PN Venlo
Nederland
T: +31 (0)77 351 84 44
F: +31(0)77 320 48 01


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven