Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Een markante handelaar in hart en nieren”

Oud-directeur Marius de Groot van de Groot Fresh Group overleden

Marius de Groot, oud-directeur van de Groot Fresh Group in Hedel is op 29-07-2018 overleden aan de gevolgen van de ziekte die in april 2016 bij hem werd vastgesteld. Met zijn dood neemt het familiebedrijf definitief afscheid van de markante ondernemer 'Don Mario', die zich vele tientallen jaren met hart en ziel inzette voor de handelsonderneming in groenten en fruit in Hedel.

Begonnen als jongetje van 14, die met de hondenkar met groenten en fruit langs de deuren ging, werd hij later één van de grote handelaren in de branche. In de jaren zeventig was hij de eerste Nederlandse fruithandelaar die zelf bananen, en later ander fruit, ging importeren. Hij reisde de hele wereld rond, op zoek naar handel en om contacten te onderhouden met leveranciers, en anderen met wie hij zakendeed. Daar beleefde hij veel plezier aan, want Don Mario was een echt mensenmens. Zeer zakelijk, met een feilloos fingerspitzengefühl voor interessante business, maar met een hart van goud. En altijd in voor een praatje en een grap.

Zijn favoriete werelddeel was Zuid-Amerika. Hij exploreerde de landen daar stapsgewijs in een tijd dat de infrastructuur en communicatiemiddelen nog minimaal waren. Zo bouwde hij een groot netwerk op van leveranciers, waarvan sommigen tot op de dag van vandaag nog met De Groot samenwerken. Hij ging er
regelmatig naartoe en veel van zijn zakelijke relaties werden ook goede vrienden.

In 1987 stapte zijn broer Leonard, met wie hij sinds eind jaren '50 samenwerkte, uit het familiebedrijf. Marius ging verder met zijn zoons William en Ben. Sindsdien is De Groot steeds verder gegroeid. In 2005 verkocht Marius zijn aandelen aan een investeringsmaatschappij en vertrok als directeur. Wel bleef hij nog aan als commissaris. Daarnaast hield hij zich bezig met onroerend goed. Nadat hij in 2011 definitief stopte bij De Groot, kwam het familiebedrijf 100 procent in handen van zijn zoons William en Ben. Zij zetten de onderneming die in de loop van de jaren is uitgegroeid tot een toonaangevend specialist in vers, voort.

Marius bleef altijd zeer betrokken bij zowel de zakelijke ontwikkelingen als de medewerkers. Enorm trots was hij dat zijn kleinzoon Maik als vierde generatie ook in het familiebedrijf werkzaam is. Marius wist dat hij ongeneeslijk ziek was, maar koos ervoor zich zo lang mogelijk te laten behandelen. Op 29 juli kwam het moment dat hij de strijd moest opgeven. Hij overleed in het bijzijn van zijn dierbaren. Het markeert het einde van een bijzonder en kleurrijk leven.

Persoonlijk condoleren is mogelijk op vrijdag 3 augustus 2018 tussen 18.00 en 20.30 uur.
Locatie: De Groot Fresh Group, Drielseweg 23 in Hedel.
Er zal op zaterdag 4 augustus in besloten kring afscheid worden genomen van Marius.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met 06-33888800 of via familie@degrootfreshgroup.nl

Publicatiedatum: