Nieuwe blauwe bessenrassen goed ontvangen

De twee nieuwe high-chill blauwebessenrassen, MegasBlue en Titanium, zijn goed ontvangen door kwekerijen en testbedrijven bij hun introductie in Europa. Beide rassen worden op de markt gebracht door Global Plant Genetics, een internationaal bedrijf dat zich bezighoudt met het beheer van het intellectuele eigendom van zachtfruit, asperges en druivenonderstammen. 


MegasBlue

Deze twee rassen zijn de eerste die door het in Oregon gevestigde Blueberry Farms and Nurseries op de markt worden gebracht, dat het beheer van haar programma op de meeste plaatsen via Global Plants Genetics laat verlopen.

Rupert Hargreaves, directeur van Global Plant Genetics: "Na deze twee rassen de afgelopen drie jaar in de Verenigde Staten te hebben gevolgd, zijn we blij dat we ze nu wereldwijd op de markt kunnen brengen. We beginnen in Europa waar een aantal testlocaties opgezet is en er drie kwekerijen geselecteerd zijn, Vivai Molari, Gatti, Plants365 & Schrijnwerkers. De markt is op zoek naar nieuwe high-chill rassen met betere smaakeigenschappen en hogere opbrengsten."


Titanium

Jon Horton van Oregon Blueberry Farms and Nurseries: "Deze beide rassen zijn tot dusver goed ontvangen in de Verenigde Staten en we zijn dan ook blij dat we ze samen met Global Plant Genetics nu ook aan de Europese sector aan kunnen bieden. We kijken er eveneens naar uit om deze rassen binnenkort wereldwijd uit te rollen."


Voor meer informatie:
Rupert Hargreaves
Global Plant Genetics

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.