Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
3e generatie vakvrouw maakt herstart

Nieuw concept groentewinkel: Foodsaam in Vught

Tholen - Afgelopen week opende de nieuwe groentespeciaalzaak Foodsaam haar deuren in Vught-centrum. "Ik ben de derde generatie groentespecialisten, maar wel eerste groentevakvrouw in de familie", vertelt Eveline. Zij zag samen met haar man Otto Guth goede kansen voor een nieuwe groentespeciaalzaak in Vught-centrum. Maar dan wel op haar manier.



Ze komt uit een familie van tuinders en groentemannen in Midden-Nederland. Haar opa ging van deur tot deur met een hondenkar, later verruild voor paard en wagen en nog later opende hij drie winkels waar zijn zoons kwamen te werken. Eveline's vader nam de handel over en breidde de business uit met meer vestigingen in diverse gemeentes. Eveline is jarenlang 'in de leer' geweest en waagt nu zelf de stap, maar op haar eigen manier. "Ik ben 10 jaar niet zelf actief geweest als groentespecialist en maak nu een herstart. Als 'buitenstaander' heb ik in de afgelopen jaren geleerd om te kijken met de ogen van de consument naar de groentewinkel en heb een frisse start gemaakt."



Toen de plannen voor een eigen winkel vorm begonnen te krijgen, heeft Eveline een beroep gedaan op haar netwerk in de branche en onderzocht met welke toeleveranciers ze wilde gaan samenwerken. Met Willem Dijk was er een goede klik zowel met advies als met de producten. Ook al weet Eveline goed wat ze wil, ze wil open staan voor adviezen. "Er is in 10 jaar natuurlijk ook veel veranderd. Daarom ben ik blij met alle raad en daad en heb me natuurlijk ook aangesloten bij ADN. Die konden me meteen helpen om een leerbedrijf te worden."



Voor 'groentevakvrouw 2.0' is de handel in groenten en fruit vooral een belevenis, met proeverijen en demonstraties en een groot assortiment aan vers klaargemaakte producten. "Met onze zelf vervaardigde pizza's, sauzen, soepen, wraps en seizoengebonden stamppotten, maar ook met onze verse zalm met tagliatelle in roomsaus, biefstuk in sesamsaus of exquise gevulde paprika's staan wij garant voor een veelzijdig assortiment aan uitstekende maaltijden", vertelt Eveline. "Alles wordt vers gemaakt en klanten kunnen dat zien omdat alle apparaten vanuit de winkel zichtbaar zijn." Foodsaam is een semi-zelfbedieningszaak, het personeel is geïnstrueerd om er voor iedere klant te zijn.



Haar winkel is ook een plek voor gezelligheid. Vandaar ook de naam Foodsaam, een samenstelling van 'voeding' en 'samenzijn' of 'saamhorigheid'. Eten is een sociale gebeurtenis. Er is een zitje ingericht in de winkel waar mensen zijn uitgenodigd om samen een maaltijd te eten. "Voor alleenstaande ouderen bijvoorbeeld, zo wil ik in positieve zin bijdragen aan de maatschappij. Ik ben blij als ik mensen heb kunnen helpen en hen met een glimlach de zaak zie verlaten. We zijn dan ook meer dan een doorsnee groentezaak"















Foto's van Willem Dijk AGF

Voor meer informatie:
Foodsaam
Eveline Guth
eveline@foodsaam.com
T: 073-3030889