Staay-Van Rijn heeft weer ruimte om te groeien in nieuw pandTholen - Wie het terrein van Fresh Park Venlo oprijdt, kan niet om het nieuwe pand van Staay-Van Rijn heen. Het bedrijfspand werd op 1 juni in gebruik genomen en daarmee kwam een langgekoesterde wens in vervulling. "Toen Langfruit en Staay in 2013 samen werden gevoegd, dachten we al dat we snel vol zouden zitten en dat bleek al snel te kloppen", vertelt directeur Ron de Greeff. Het nieuwe bedrijfspand telt 12.000 m2 op een kavel van 25.000 m2. Dit is nagenoeg een verdubbeling ten opzichte van de vorige locatie en biedt ook nog ruimte voor verdere groei.

Commercie

Cash&Carry-handel met vier balies

"In het vorige pand zag je naarmate de dag vorderde en de loods voller werd de gezichten van de orderpickers steeds somberder worden. Dat gold ook voor de chauffeurs die moesten wachten tot het dock vrijkwam, daar hebben we nu met 26 laaddocks geen last meer van.Vanwege wat vertragingen konden we pas op 1 juni in de nieuwbouw en dat is gezien het hoogseizoen niet ideaal, maar we hebben er toch voor gekozen om over te gaan en daar is nu iedereen erg gelukkig mee", lacht Ron. Het bedrijf heeft ook de mogelijkheid onderzocht om zich buiten het terrein te vestigen, maar toen deze kavel beschikbaar was, was de keuze snel gemaakt op het terrein te blijven.Duurzaamheid was een speerpunt bij de bouw van het pand. Zo is gekozen is voor een koelsysteem dat werkt met CO2 en dat vrij is van chemische koelmiddelen. Bijzonder is verder dat er geen gasaansluiting in het pand aanwezig is. Alle restwarmte en -koude van de koelinstallatie wordt namelijk hergebruikt in de 1.500 m2 kantoorruimte. Dus (mee)koelen in de zomer en verwarmen met restwarmte in de winter. Het enorme dak van het pand is bovendien voorbereid op de installatie van zonnepanelen die in overleg met de verhuurder later geïnstalleerd kunnen worden. Ook is overal LED-verlichting aangebracht.

Drie warme cellen
Nu hadden ze bij de Staay Food Group al de nodige ervaring ervaring met het bouwen van panden, want in de afgelopen jaren werden ook in Papendrecht en Dronten voor respectievelijk Staay-Hispa en Fresh Care Convenience nieuwe panden uit de grond gestampt. "Maar wij hadden toch weer onze eigen wensen, omdat wij weer hele andere producen leveren en klanten voorzien. Zo wilden we de Cash&Carry-handel graag gescheiden houden van de overige handel. De Cash&Carry is nu verdeeld in drie klimaatzones die gescheiden zijn door glazen tussenwanden. Het nieuwe pand kent een veel grotere koelcapaciteit met twee orderpickcellen en vier grote, dubbele koelcellen, met name voor de opslag van de overzeese importprogramma's van de Staay Food Group."

Specialiteitenkoeling


Uitwendige laaddocks

"We hebben een mooie mix aan klanten. Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat we de meest complete Cash&Carry-groothandel van Nederland zijn. Van specialiteiten tot de volumeproducten, onze klanten kunnen hier dagelijks hun 'boodschappen komen doen", vertelt Ron. De Cash&Carry vertegenwoordigt bij Staay-Van Rijn 12% van de omzet, 28% van de omzet gaat naar de retailklanten en het gros (60%) wordt omgezet bij de foodservice en groothandel in Europa, waarbij Duitsland, hoe kan het ook anders vanuit Venlo, verreweg de belangrijkste markt is.

Ron voor het pand

De foodservice-afnemers kunnen bij Staay terecht voor een enorm breed assortiment groenten en fruit, met circa 600 artikelen dagelijks in bestand. Dit gamma varieert van 40 variëteiten tomaten, alle kleuren en typen paprika, komkommer groot en klein, vollegrondsgroenten van asperge, ijsbergsla, prei tot zachtfruit en van champignons tot cantharellen. Daarnaast biedt Staay-Van Rijn haar afnemers een breed pakket exoten en specialiteiten zoals cressen en slasoorten.


Goede personeelsverzieningen

Verder bouwt de Venlose vestiging op het sterke overzeese programma van de Staay Food Group met jaarrond citrus, ananas, meloenen, steenfruit, druiven, appels en peren. "Dankzij dit totale pakket kunnen we de klantwens perfect invullen tot ongeveer 15.00 uur als de laatste nabestellingen binnen zijn. 's Nachts worden deze producten door geheel Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en de Baltische Staten bezorgd. Met de retail in Duitsland, Frankrijk en Nederland worden op programmabasis grotere volumes van onze hoofdproducten gedaan. Dankzij de nieuwbouw ontstaat ook hier weer meer ruimte om dit uit te bouwen", besluit Ron.

Voor meer informatie:
Ron de Greeff
Staay-Van Rijn

Venrayseweg 162
5971 PZ Grubbenvorst
ron.de.greeff@staay-vanrijn.nl
www.staayfoodgroup.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven