Nederlands-Chinese FruitMax opent kantoor Shanghai

"China is een hele spannende markt"

FruitMax is een Nederlands-Chinees bedrijf dat onlangs haar eerste kantoor in Shanghai heeft geopend. Het bedrijf stelt buitenlandse bedrijven in staat om verse AGF naar China te verladen zonder dat zij zelf een lokaal verkoopteam nodig hebben. 

"We zijn trots recent het eerste FruitMax kantoor te hebben mogen openen in Shanghai. China is een interessante markt die volop in ontwikkeling is," vertelt Jaap Pees van FruitMax glunderend. 
 
Het team van FruitMax promoot ready-to-eat Nederlandse bieten

"Er is een enorme afstand tussen de leverancier en de Chinese koper. Niet alleen qua kilometers maar ook wat betreft de communicatie en praktische zaken. Zonder lokale aanwezigheid is het moeilijk zakendoen op deze markt. Om dit proces te faciliteren, hebben we ons eigen kantoor geopend waar een Nederlands - Chinees team werkzaam is."

Om zoveel mogelijk problemen te voorkomen, dient FruitMax als aanspreekpunt in Shanghai en beschikt het over een team dat Chinees, Engels, Nederlands en Spaans spreekt. Eén van de producten waar het bedrijf mee werkt, zijn Mexicaanse avocado's. 
 
 
"In Europa is de avocadoconsumptie de laatste jaren fors gegroeid. We denken dat de groei in China echter nog groter zal zijn. De smaakvoorkeuren van mensen veranderen en het rijpen van fruit heeft een vlucht genomen. Je ziet de markt echt van de grond komen en de toekomstige aanvoer zal enorm zijn."

Een andere specialiteit van FruitMax is de introductie van exotische AGF. Het bedrijf importeert en vermarkt bijvoorbeeld 'ready-to-eat' bieten uit Nederland. Bieten zijn in Chinese supermarkten en restaurants nog geen alledaags product maar dit zou zomaar kunnen veranderen. 
 
In het bijzijn van minister-president Rutte, BeetRoute China brandmanager, Jaap Pees, en onze eerste partner werd de import- en distributieovereenkomst voor BeetRoute-producten in China ondertekend. 

"Eén van onze klanten in het zuiden van Nederland teelt een bijzonder zoet en smaakvol bietenras. Het bedrijf exporteert haar product binnen Europa en ook naar de Verenigde Staten. Samen hebben we besloten om ook de Chinese markt aan de lijst van exportbestemmingen toe te voegen. In april van dit jaar ondertekenden we een contract met een lokale partner in Shanghai in aanwezigheid van onze minister-president Mark Rutte."

"In Europa en de Verenigde Staten groeit de populariteit van bieten die erg goed passen in een gezonde voeding. We zijn van mening dat we in China een zelfde groei zullen gaan zien. Superfoods winnen steeds meer terrein en we denken dat bieten een welkome toevoeging zullen zijn aan salades en verse sappen. Sport en bewustzijn rondom voeding zijn twee duidelijke trends die we waarnemen. Beetje bij beetje voegen restaurants en supermarkten bieten aan hun menu of assortiment toe. De teler verlaadt de bieten naar China en wij verzorgen de distributie, marketing en afzet."
 
"Wat ik prettig vind aan het zakendoen in China is dat nieuwe producten en initiatieven er zo enthousiast ontvangen worden. Daarnaast is er een aantal sterke supermarktketens, zoals Hema en Olé, dat sterk gericht is op verse producten."

Naast Mexicaanse avocado's en bieten onderzoekt FruitMax de mogelijkheden om haar activiteiten in de toekomst uit te breiden met de import van sinaasappelen en verse peren uit Nederland. 

Voor meer informatie:
Jaap Pees
FruitMax China
jaap@fruitmaxchina.com
www.fruitmaxchina.com
Tel: + 86 (0)21 6245 6916

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven