Nedato benoemt Carel van Buchem (55) als algemeen directeur

Nedato benoemt met ingang van 28 mei a.s. de heer Carel van Buchem als algemeen directeur. De heer Van Buchem heeft als algemeen en commercieel manager een brede nationale en internationale ervaring op het gebied van voeding, retail en grondstofstromen. Hij heeft o.a. gewerkt bij van Dijk Delft, Bloemenveiling Aalsmeer, Nedalco en Cargill.

Na een inwerkperiode van enkele maanden zal hij de rol van voorzitter van de directie overnemen van de huidige, parttime directievoorzitter de heer Antoon van Vugt. De heer Van Vugt treedt terug en zal zich volledig gaan richten op zijn huidige functie als algemeen directeur van CZAV. CZAV is en blijft aandeelhouder van Nedato. De andere directieleden, de heren Heero Gramsma en Wim van de Ree, blijven verbonden aan de onderneming als respectievelijk commercieel directeur en directeur teeltzaken en logistiek. Daarnaast blijft mevrouw Annemarie Bruijnzeel haar rol vervullen als financieel directeur.

De heer Van Buchem zal zich in samenwerking met het huidige management gaan richten op de verdere doorvoering van de in 2017 aangekondigde strategische bijsturing van de onderneming. De belangrijkste elementen hieruit zijn:

1. Het verbreden van aanbod van producten in tafelaardappelen en specialties.
In fasen wordt op de productielocatie in Oud-Beijerland een investeringsprogramma doorgevoerd, waarbij Nedato nog meer maatwerk gaat verrichten voor het produceren van private labels en eigen merken ten behoeve van de retail, foodservice en groothandel in Europa en daarbuiten. In de loop van 2017 is hier al een aanvang mee gemaakt. Ook zal Nedato verder investeren ten behoeve van de teelt- en productontwikkeling van biologische aardappelen en gangbare concepten met focus op innovaties op gebied van gezondheid en intrinsieke waarde van de tafelaardappel als hoogwaardig voedingsmiddel. Tevens wordt uitbreiding gezocht in de afzet naar gebieden buiten Europa.

2. Het actief zoeken naar samenwerkingsverbanden in tafelaardappelen in Europees verband.

Ondanks toenemende innovaties, zal de tafelaardappelmarkt naar verwachting niet groeien en zal verdere consolidatie nodig zijn. Nedato zal, vanuit een financieel krachtige positie, versneld op zoek gaan naar allianties in nationaal of internationaal verband, om met gebundelde innovatieve kracht het product tafelaardappel te innoveren in een snel veranderend consumptiepatroon.

3. Uitbreiding van activiteiten op het gebied van de teelt van AVI aardappelen in lijn met de groeiende vraag. Het Nedato Flex Systeem vormt hierbij de basis.

Ook onder telers vindt verdere specialisatie en schaalvergroting plaats. Steeds meer telers spreiden risico's door de prijsvorming van de aardappelen te spreiden over meerdere systemen. Het Nedato Flex Systeem biedt vele mogelijkheden hiertoe.

"We hebben er vertrouwen in dat de combinatie van de verdere versterking van de directie, de strategiewijziging en de investeringen moeten leiden tot een blijvend sterk en gezond Nedato met een goed toekomstperspectief", meldt de aardappelcoöperatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven