Blauwe Bessen Platform organiseert tweedaags evenement tijdens het seizoen

Nederlandse blauwe bessen deze week beschikbaar

Deze week komen de eerste blauwe bessen vanuit de kas beschikbaar. Buitentelers verwachten eind juni de eerste bessen. "Elk jaar opnieuw kijken de leden van het Blauwe Bessen Platform weer uit naar dat ene speciale moment wanneer het seizoen losbarst", vertelt projectmanager Erik van de Vin. "Na een jaar hard werken, kunnen vanaf nu – letterlijk en figuurlijk – de vruchten geoogst worden."

John Houben is een van de leden van het platform die deze week begint met het plukken van zijn blauwe bessen uit de kas. "Ik ben trots dat ik het seizoen mag 'openen'. Door bessen in de kas te telen, vervroegen we het seizoen met ruim een maand. Hierdoor kunnen consumenten nu al genieten van producten van Nederlandse komaf! De kwaliteit van onze bessen is goed."

Ook de buitentelers kijken met een positieve blik naar de start van het seizoen eind juni. Hay Geurts: "Ondanks hagelschade bij diverse telers is de huidige situatie veelbelovend. Als er zich de komende periode geen onvoorziene omstandigheden zoals extreem weer of andere calamiteiten voordoen, dan wordt het een mooi jaar voor de Nederlandse blauwe bes!"Platform
In 2016 hebben blauwe bessentelers in Nederland, België en Duitsland de handen ineengeslagen en zich verenigd in het collectief 'Blauwe bessen platform'. Inmiddels heeft het platform ruim 40 leden, die zich samen inzetten voor alle aspecten waarmee een ondernemer die actief is in de blauwe bessenteelt te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan bewustwording, onderzoek, het uitdragen van de gezonde eigenschappen van de blauwe bes en gezamenlijke promotie. Dit laatste vindt plaats onder de noemer 'Simply the Bes'.

Blauwe Bes in Beweging
Vanuit de gezamenlijke drive om de Nederlandse blauwe bes en haar gezonde eigenschappen onder de aandacht te brengen, organiseert het Blauwe Bessen Platform in het blauwe bessenseizoen het tweedaags evenement 'Blauwe Bes in Beweging'. Het thema sluit enerzijds aan bij de ontwikkelingen in de blauwe bessen sector en past anderzijds bij de toenemende aandacht voor een gezonde leefstijl (voeding en beweging).Programma
Op vrijdag 13 juli staat er een officiële bijeenkomst voor genodigden gepland bij Museum de Locht in Melderslo (Limburg), waarbij diverse interessante sprekers de relatie tussen voeding, gezondheid en sport centraal stellen. In navolging op het officiële gedeelte op vrijdag 13 juli vindt op zaterdag 14 juli een landelijk consumentenevenement plaats. Ruim 15 blauwe bessentelers (leden van het Blauwe Bessen Platform) verspreid over het hele land openen op deze dag hun deuren voor het grote publiek. Er worden leuke activiteiten georganiseerd en bezoekers kunnen een kijkje nemen in de bedrijven.

Voor meer informatie
promoblauwebes@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven