Verdubbeling frambozenareaal

Bfruit en Special Fruit versterken samenwerking

In 2016 startte Special Fruit samen met de Portugese telersvereniging Bfruit een belangrijke samenwerking waarmee de positie in de uitdagende Europese zachtfruitsector versterkt werd. Het succes van deze samenwerking zorgt er nu voor dat er naar een hogere commerciële versnelling geschakeld wordt. 

In twee jaar tijd zagen de partners de productie en commercialisatie van de populaire frambozenvariëteiten Kwanza en Kweli enorm stijgen. Het frambozenareaal verdubbelde en ook de andere bessen zoals blauwe bessen en rode bessen zagen hun volume groeien.

Tot voor kort nam Bfruit de Zuid-Europese markt voor zijn rekening, Special Fruit zorgde voor de verkoop aan de Noord-Europese markt. Als gevolg van de schaalvergroting die voor enorme ontwikkelingen zorgt, zal Special Fruit vanaf heden de totale Europese markt voorzien van jaarrond kwalitatieve bessen, geteeld in het kader van deze samenwerking. Bfruit blijft de verkoop in Portugal doen en staat verder in voor het regelen van praktische zaken en contacten met telers.

Het commerciële team van Bfruit zal voortaan deel uitmaken van dat van het Belgische team en rapporteert aan de Sales Director. Voor meer informatie:
Filipa Braganca 
Bfruit

Voor meer informatie:
Ben Maes
Special Fruit

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven