"De grootste vakbeurs tot dusver in Vancouver"

Fotoverslag CPMA

Op 25 en 26 april hield de Canadian Produce Marketing Association (CPMA) weer haar jaarlijkse vakbeurs in het Convention Center in hartje Vancouver. Het evenement wist zo'n 3.500 bezoekers en 270 exposanten naar deze grootste en zonnigste stad van British Columbia te trekken. 

De standhouders waren tevreden over het verloop van de eerste beursdag. "We hebben volop klanten gezien en het was erg druk," vertelt Darren Bonnell, kasgroentenspecialist van Oppy. "Het tijdstip waarop deze beurs plaatsvindt, is ideaal omdat het Canadese kasseizoen net van start is gegaan en we ons voorbereiden op de komende maanden."


Een deel van de Nederlands-Belgische afvaardiging op de beurs. Vanaf linksboven met de klok mee. Jacquese en Caroline Luteijn van Smart Snacking, Willem de Jong (Manter) en Wim van der Meulen (Jasa), De VLAM-delegatie met onder meer Jan Engelen, Sofie Lambrecht en Johan de Gendt en Harm Geurs en Marco Maljaars van Eqraft


Klik hier voor het fotoverslag van de vakbeurs.

"Het is de grootste CPMA-beurs tot dusver in Vancouver," vertelt Steve Young van BCfresh. "De opkomst was geweldig en de eerste dag was het echt druk. De tweede beursdag was iets rustiger maar toch nog goed bezocht." Young laat weten blij te zijn met het BC-paviljoen waar lokale producten in de spotlight stonden. 

Hoewel het de eerste beursdag druk was, was het de tweede dag een stuk rustiger. "Gezien de omvang van het evenement zou het naar één dag teruggebracht kunnen worden," zeiden sommige exposanten. "We hebben alle retailers op de eerste dag al ontmoet."
Er werden verschillende nieuwe kasgroenten gepresenteerd, waaronder schattige minikomkommers met een dip, 'living' sla en diverse snacktomaten. De nadruk blijft op gemak liggen met nieuwe kant-en-klare salades, pastapakketten en verse gesneden ananasstukjes en -schijven. Verpakkingen worden ook steeds innovatiever met stapelbare topseal oplossingen en hersluitbare deksels. Bedrijven passen voor het verpakken van bioproducten ook vaker herbruikbare of composteerbare materialen toe. Later deze week zal er een uitgebreider fotoverslag van de productinnovaties gepubliceerd worden.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven