Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

BelOrta verkoopt eerste bramen van het seizoen

Vandaag werden bij BelOrta de eerste bramen van het seizoen 2018 verhandeld. Deze eerste bramen – geproduceerd via vervroegde teelt onder glas – zijn dit jaar van de variëteit Loch Ness. De eerste kisten (12 punnets van 125gr/kist) werden aangeleverd door de telers Willy Royakkers uit Nazareth en Kwekerij De Koning uit Etten-Leur. De primeurdoos werd aangekocht door Nicolai Fruit aan € 100,98 per 125 gram. Ook dit jaar schenkt BelOrta een totaalbedrag van € 2.500 aan Ter Heide.


Johan Gerrits (BelOrta), Kari Feys (Ter Heide), Hannah Nicolaï (Nicolaï Fruit)

Populariteit bramen bij de consument stevig in de lift
Bramen winnen reeds enkele jaren flink aan populariteit bij de Belgische consument. Zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK dat het aantal Belgische gezinnen dat minimaal één keer per jaar bramen koopt meer dan verdubbeld is van 5 procent in 2014 tot 11 percent in 2017.

De braam maakt de laatste jaren dus een opmars, zowel in binnenland als buitenland. Bij BelOrta uit dit zich in een areaalstijging van 18 percent ten opzichte van 2017. Hiermee bezet BelOrta een aanzienlijk marktaandeel in bramen, die door de Belgische veilingen vermarkt worden. Al de BelOrta bramen – met als hoofdvariëteit Loch Ness – worden onder bescherming geteeld. Dit jaar verwacht BelOrta de productiekaap van 1.000.000 kg te ronden. Dit zorgt ervoor dat de bramen vanaf heden tot het einde van dit jaar beschikbaar zullen zijn.

BelOrta zachtfruit volop in de kijker deze zomer
Het komend zomerseizoen zal BelOrta het zachtfruit aanbod in de kijker zetten. In juni en juli zal het zachtfruit van BelOrta in diverse reclamespots op verschillende zenders in België te zien zijn. Komende promotieacties zullen binnenkort bekend gemaakt worden op de social media van BelOrta.

Voor meer informatie:
BelOrta
+32(0)155 511 11

Voor meer informatie:
Nicolaï Fruit
+32(0)116 955 55

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven