Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Silva Piezzi haalde Maxima's Argentijnse lekkernij naar Nederland

"Eerste containers Chileens fruit onderweg, maar Dulce de Leche blijft mijn troef"



Tholen - Wie kan er zeggen dat ze met Koningin Maxima gezellig op de koffie heeft gezeten? Silvia Piezzi! De Argentijnse onderneemster ging in 2006 de uitdaging aan om voor haar landgenote 'Dulce de Leche' naar Nederland te halen, een product van verse en pure melk en karamel, dat als decoratie voor de taart wordt gebruikt en ook wordt gesmeerd op boterhammen, pannenkoeken, ijs, bananen, meloen, cake en kaakjes. "Argentijnse Nederlanders en vakantiegangers die het product in Zuid-Amerika hebben leren kennen, zijn er erg blij mee dat ik deze karamelcrème naar Nederland heb gebracht! Dulce de Leche is nog altijd mijn troef!"



De vergelijking tussen Silvia en onze vorstin is snel gemaakt: een krachtige, charmante vrouw, die net als Máxima in Argentinië woonde. Op 17-jarige leeftijd begon ze, om haar studies te betalen, te werken als radio-omroeper in de provincie Mendoza. Op 24-jarige leeftijd wordt ze verliefd op een Nederlander en besluit ze te emigreren. Na 25 jaar in Nederland gewoond te hebben, besluit ze terug te gaan naar haar geboorteland Argentinië.



Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en heeft Silvia er weer jaren in Argentinië opzitten. De voormalige Argentijnse president Mauricio Macri die de grenzen voor veel import- en exportproducten sloot, leverde in de crisisjaren wat beperkingen op voor haar fruithandel, maar inmiddels is de onderneemster weer terug in het hart van de Nederlandse AGF-handel: het Barendrechtse handelscentrum. "Het voelt als thuiskomen, ik ken iedereen nog in Barendrecht en het is fantastisch om iedereen weer te zien."



Met het bedrijf Cesil Import & Export aan Oosteinde 11 in Barendrecht zal ze haar netwerk zeker gaan aanwenden bij de verkoop Zuid-Amerikaans fruit. "Het Chileense seizoen voor appelen, peren en kiwi's is begonnen. Zuid-Afrika heeft als gevolg van de droogte een veel lagere productie, dus er is volop ruimte op de Europese markt. Daarna gaan we weer van start met Argentijnse sinaasappelen en citroenen, dus we kunnen onze lol op!"

Misschien goed om een paar dozen naar Villa Eikenhorst te sturen. Succes gegarandeerd...

Voor meer informatie:
Silvia Piezzi
Cesil B.V.
Oosteinde 11 M
2991 LG - Barendrecht
Mob: 0031- (0) 6 29624747
forever4f@hotmail.com
minona@minona4f.com
www.minona4f.com