Koen Dierickx, Ekotrax uit SInt-Katelijne Waver:

"In de voorbije vijf jaar verdubbelde onze omzet tot 5 miljoen euro"

In 1991 nam Koen Dierckx de transportfirma van zijn oom over. Onder de naam Ekotrax specialiseert dit familiebedrijf zich in gekoeld en verwarmd wegtransport naar elke (inter)nationale locatie. "De afgelopen 25 jaar maakte de transportsector een hele evolutie door. En het einde hiervan is nog niet in zicht. Om te blijven groeien, investeerden we daarom zo'n 2,5 miljoen euro", opent zaakvoerder Koen Dierckx.

Samen met zijn echtgenote leidt Koen Dierckx een team van 15 vaste medewerkers én tal van onderaannemers. "De voorbije 5 jaar kenden we een stevige groeispurt: onze omzet verdubbelde tot 5 miljoen euro. In 2017 organiseerden we bijvoorbeeld 13.000 transporten, goed voor 3.000.000 gereden kilometers", vertelt Koen. "Hoewel we onze persoonlijke aanpak niet verloochenen, drong een professionalisering zich op. Met 19 spiksplinternieuwe trailers investeerden we fors in een uitbreiding én modernisering van ons vrachtwagenpark. Daarnaast gingen ook heel wat middelen naar up-to-date software, een moderne HR-aanpak, bijkomende opleidingen en tal van innovaties. Kers op de taart is ons nieuwe logo én website. Met dit alles rijden we de toekomst vol vertrouwen tegemoet".


Het Ekotrax team

Doorbraak van big data
In een snel veranderende wereld wil Ekotrax een voorloper blijven in de transportsector. "Transport is vandaag veel meer dan goederen van A naar B brengen. We zetten vol in op nieuwe technologieën, innovatieve oplossingen en trends in het kader van industrie 4.0. Big data bijvoorbeeld is een absolute prioriteit. Onze software is gelinkt aan de goederen én vrachtwagens. We kunnen zo bijna elk aspect van de 'supply chain' monitoren. Dat gaat van beschikbare laadruimte, leeggoedbeheer, laad- en levertijden, temperatuur in de trailers tot brandstofverbruik. Klanten kiezen welke cijfers ze willen, wanneer én op welke manier. Hiermee maken we niet alleen onze processen efficiënter, maar ook die van onze klant", legt Koen uit.

Mikken op nieuwe sectoren
Gegroeid vanuit koeltransport voor groenten, fruit, bloemen en planten mikt Ekotrax vandaag op heel wat nieuwe sectoren. "We zien opportuniteiten bij bedrijven actief in verse levensmiddelen tot het vervoer van industriële en farmaceutische grondstoffen of producten. Ons IFS-certificaat, de internationale kwaliteitsnorm voor logistiek, is bovendien een extra troef. Het maakt onze processen transparant, veilig en betrouwbaar", aldus Koen.

Onder de naam Interim Cargo bieden Koen en zijn team trouwens aanvullende logistieke diensten aan. Zo kun je er koeltrailers huren, vrachtwagens laten reinigen in de Truckwash én gebruikmaken van een beveiligde parking (beide op het industrieterrein van Sint-Katelijne-Waver).Niet de grootste, wel de beste
Hoewel Ekotrax al een hele weg aflegde, liggen er nog heel wat plannen op tafel: "Groei blijft de ambitie. We willen echter niet per se de grootste worden, maar wel de beste. We blijven dus inzetten op innovatie én efficiëntie. In de toekomst willen we volumes optimaler benutten, zo veel mogelijk nodeloze kilometers uitsparen én flexibel zijn voor onze klanten. We zijn dus nog lang niet op onze eindbestemming", besluit Koen met een kwinkslag.

Voor meer informatie:
Ekotrax
Kempenarestraat 50A
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)1555 6885


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.