TOMRA neemt BBC Technologies volledig over

TOMRA heeft vandaag een overeenkomst getekend om 100% aandelen in BBC Technologies te verwerven. TOMRA heeft BBC Technologie voor 48,7 miljoen dollar overgenomen De deal omvat de precisiesorteringssystemen van BBC Technologies en innovatieve verpakking- en vullingsoplossingen voor blauwe bessen en ander klein fruit. TOMRA zal ook www.freshtracker.com verkrijgen, de innovatieve software die TOMRA zal voorzien in aanvullingen in data- en analyseoplossingen.

Freshtracker maakt traceerbaarheid mogelijk van de oorsprong en de kenmerken van individuele producten vanaf de oogst, het verwerken en verpakken tot aan het verkooppunt.

De oorsprong van BBC Technologies in Hamilton, Nieuw-Zeeland gaat terug tot 2000 toen de lokale blauwe bessentelers Greg en Alison Furniss een bosbessorteerder uitvonden en die aan andere telers verkochten. Het bedrijf heeft met TOMRA een gezamenlijke toewijding, het verbeteren van het vermogen van telers om consistente bessen van hoge kwaliteit te leveren aan een steeds veeleisender consument.

Mike Riley, hoofd van TOMRA Food zegt: "Deze overname verhoogt de koppositie van TOMRA op het gebied van sorteer- en verpakkingsoplossingen voor vers, verpakt en verwerkt voedsel. Na de recente, succesvolle integratie van Compac, investeren we meer in klein fruit en minder in foorprint-implementaties. We doen ook grootschalige investeringen om nieuwe waarde voor klanten te creƫren door gegevens uit TOMRA-apparatuur te halen en te analyseren, wat wordt aangevuld door het Freshtracker-platform. Dit is slechts een voorbeeld van hoe de combinatie van de twee bedrijven significante nieuwe waarde zal generen en de industrie zal transformeren."

"Met de toenemende consumentenfocus op superfoods zoals blauwe bessen, stelt de toevoeging van BBC Technologies ons in staat om aan de behoeften van telers en verpakkers te voldoen. In combinatie met BBC Technologies biedt TOMRA nu 's werelds meest complete sorteer- en verpakkkingsportfolio voor klein fruit. Speciaal voor grote tot kleine verpakkingshuizen en voor het groeiende aantal herverpakking- en versproductdistributiecentra over de hele wereld." 

Geoff Furniss, hoofd van BBC Technologies zegt: "Het aansluiten bij TOMRA biedt het perfecte platform om onze technologie en diensten in alle hoeken van de wereld aan te bieden. Als een bedrijf dat is gebouwd door telers, voor telers respecteren we TOMRA en zijn marktleiderschap, dat is bereikt door innovatie en samenwerking met de klanten."

"Klanten van beide bedrijven zullen continue toewijding zien om hun behoefte te vervullen, inclusief nieuwe support- en servicemogelijkheden wereldwijd. Naast deze overname investeert TOMRA ook in mensen, diensten en technologie om klanten te helpen bij het optimaliseren van hun activiteiten," Mike Riley.

BBC Technologies zal functioneren als een divisie van TOMRA Food. Geoff Furniss blijft BBC leiden en rapporteert aan Mike Riley. De prioriteit is ervoor te zorgen dat klanten een nog hoger niveau van service- en ondersteuningsaanbod zien, aangezien BBC gebruik gaat maken van de kantoren en het personeel van TOMRA dat wereldwijd te vinden is.

Voor meer informatie:
Marissa Girolamo

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven