Norma: ook in 2018 de beste Duitse bio-handelaar

Niemand kan om discounter Norma heen, zo luidt de uitkomst van de DLG-kwaliteitstest, die tijdens de beurs BioFach 2018 bekend werd gemaakt. Norma eindigde weer op de eerste plaats en haalde tevens de titel 'grootste bio-competentie'. Het bedrijf staat daarmee voor het negende jaar op rij aan kop en ontving de meeste DLG-medailles voor de uitstekende kwaliteit van haar vele biologische producten. In cijfers ziet de medailleregen voor Norma er dit jaar zo uit: 171 keer goud voor de bioproducten van Norma, 60 keer de zilveren medaille en 18 keer de bronzen medaille.


Het Norma-management op de beurs BioFach 2018 - met de Norma-bestuurders Gerd Köber (voorste rij, zesde van links) en Robert Tjón (voorste rij, vijfde van rechts.) Foto: obs/Norma

BioFach is uitgegroeid tot 's wereld grootste beurs op het gebied van biologische, vegetarische en veganistische producten. In 2018 waren er bijna 3.000 exposanten op de beurs vertegenwoordigd en werden er zo'n 50.000 vakbezoekers verwacht. Discounter Norma staat bekend als erkende pionier op het gebied van de verkoop van biologische levensmiddelen. Het bedrijf breidt deze productgroep ook consequent uit. De biologische, vegetarische en veganistische Norma-producten worden volgens de EU-richtlijnen en onder strenge controles geteeld. Daarnaast eist Norma van haar leveranciers - al waar mogelijk - een 'vrij van gentechniek'-bewijs. Norma wordt op de BioFach niet alleen maar regelmatig door de 'Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft' (DLG) bij de bio-kwaliteitstest als winnaar met de grootste bio-competentie onderscheiden, ook de vele innovaties en tweecijferige groei binnen het biosegment zorgen voor veel erkenning binnen de vakkringen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven