Grotere export Chinese witte asperges verwacht

"Onder normale weersomstandigheden loopt dit jaar het nieuwe seizoen voor asperges van april tot juni. De oogst van Heze in Shandong gaat neerkomen op ongeveer 60.000 ton, wat in vergelijking met vorig jaar een toename is van 10%. We verwachten dat diepgevroren asperges in China uitstekende exportmogelijkheden hebben in het nieuwe seizoen, gezien het aanbod aan diepgevroren asperges in Europa beperkt is," aldus Xu Luqiu van de Heze Tianlan Fruit and Vegetable Cooperation.


Diepgevroren groentenspiesjes


Diepgevroren asperges


Stukken Chinese yams

"Verschillende Europese landen als Duitsland en Spanje hadden in 2017 te maken met een schaarste aan asperges. De voornaamste reden hiervoor had te maken met het beperkte areaal voor de aspergeteelt. De hoeveelheid grond in Europa die geschikt is voor het telen van asperges is erg beperkt. Ook was er sprake van droog weer. Hierdoor is de Europese export van asperges afgenomen."


Diepgevroren witte asperges


Aspergeplantage


Ruimtes voor koeling

"Tegelijkertijd is de Chinese aspergeteelt over het afgelopen jaar toegenomen. Dit komt door de uitbreiding van het areaal voor deze sector. Dit valt perfect samen met het aspergetekort in Europa. Vorig jaar was er al meer vraag dan aanbod voor Chinese diepgevroren asperges, wat met name te zien was bij de export. Deze situatie zal in het komende seizoen alleen maar aanhouden. Diepgevroren asperges zullen erg belangrijk worden voor buitenlandse importeurs."


Diepgevroren oesterzwammen


Diepgevroren groentenmix

"Ons bedrijf is een moderne onderneming die teelt met commercie integreert. Onze coƶperatie heeft aspergeplantages in Heze, Shandong. We hebben een jaarlijks hoeveelheid van 3.000 ton diepgevroren asperges. Op dit moment exporteren we voornamelijk diepgevroren asperges naar Europa via de haven van Qingdao."

Xu Luqiu - General Manager
Heze Tianlan Fruit and Vegetable Cooperation
Company telephone (and WeChat): +86 139 0530 9438
Company e-mail: tianlanfood@163.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven