Eqraft omarmt Industrie 4.0

Machines nemen arbeidsintensieve processen in 'slimme fabriek' over

In de "slimme fabriek" nemen machines arbeidsintensieve processen over, communiceren ze met elkaar en kunnen ze bediend en gemonitord worden op elk moment en vanuit elke plaats. Eqraft heeft het afgelopen jaar voorgesorteerd op deze ontwikkelingen en presenteert de noviteiten op de Fruit Logistica in Berlijn.

Eqrader
De Eqrader sorteert uien snel en accuraat door interne en externe controle van vorm, gewicht en kleur – zelfs rotdetectie is mogelijk. In het afgelopen jaar zijn diverse mechanische verbeteringen doorgevoerd zoals een meer geleidelijke overgang op de aanvoerband en een betere kantelsectie. Dit zorgt voor minder onderhoudskosten en een hogere ROI. Ook werd het zelflerende neurale netwerk verder ontwikkeld.Eqontrol
Verder werd hard gewerkt aan Eqontrol: de softwarelaag die alle machines in de fabriek in staat stelt om op een intelligente wijze met elkaar te communiceren. Het kan meerdere machines en processen tegelijk aansturen, wat storingen met andere productielijnen minimaliseert en het omstellen van een productielijn makkelijk maakt. Eqontrol maakt order gestuurde productie mogelijk en houdt een historie van de productie data bij voor betere tracking & tracing.

Flexibele fabriek voor MSP Onions
Op dit moment bouwen Eqraft en de andere leden van de Onion Tech Alliance aan een gloednieuwe, innovatieve, geautomatiseerde en volledig duurzame uienfabriek voor MSP Onions. MSP had drie belangrijk eisen: ze wilden de kwaliteit van hun uien significant verbeteren zonder de kiloprijs te doen stijgen, volledige traceerbaarheid van hun producten en verregaande automatisering op de werkvloer. Dankzij Eqontrol is een simpele klik straks genoeg om een complete productielijn om te stellen. Door de modulaire indeling kan de productie makkelijk worden aangepast aan de vraag. Verder wordt de fabriek 100% CO2-neutraal.

Laser printing
Traditioneel gezien is het labelen van zakken een proces dat veel manuele arbeid vereist: van het aan de machine hangen van de zakken tot het verwisselen van de rollen. Dat leidt tot onnodige vertraging. Daarnaast kunnen de etiketten makkelijk van de zak scheuren, wat voor logistieke problemen zorgt. Samen met LC Packaging ontwikkelde Eqraft daarom een flexibel printsysteem dat direct en contactloos de benodigde informatie op speciaal daarvoor ontworpen zakken kan printen, zonder dat daar tape, etiketten of inktpatronen aan te pas komen. Veranderingen kunnen realtime aangebracht worden via gebruiksvriendelijk software.OTA partners op Fruit Logistica Berlijn
Eqraft is samen met de OTA-partners Modesta, Deprez en Symach te vinden in hal 7.1A, stand A-04 op de Fruit Logistica Berlijn van 7 t/m 9 februari. De hapjes en drankjes worden ook dit jaar weer verzorgd door Hilanda de Bruine en haar team van de Caisson in Kapelle. Donderdagmiddag belooft extra feestelijk te worden met presentatie van een onlangs gerealiseerd OTA-project en afsluitende borrel.

Voor meer informatie:
Wim de Rijder
wim.derijder@eqraft.com
www.eqraft.com/event/fruit-logistica-2018


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven