EFSA geeft groen licht voor champignon met extra vitamine D

Banken Champignons heeft groen licht van de European Food Safety Authority (EFSA) gekregen om de vitamine D champignon op de markt te brengen. Met één portie van deze nieuwe champignon variant is een tekort aan vitamine D aan te vullen. Banken speelt met de vitamine D champignons in op de nog altijd groeiende vraag naar gezonde en natuurlijke voeding. "Vitamine D verhoogt onder meer onze weerstand en zorgt voor sterke botten en een gezond gebit. Met de vitamine D champignon kan iedereen zijn vitamine D tekort op een smakelijke en gezonde manier aanvullen", aldus Jurgen Banken, directeur van Banken Champignons.


Rob Banken introduceerde tijdens Fruit Logistica 2016 de Champignon met vitamine D

Vitamine D door een natuurlijk proces
"Champignons bevatten van nature ergosterol, dat onder invloed van zonlicht wordt omgezet in vitamine D. Door dit natuurlijk proces na te bootsen, stimuleren we de aanmaak van vitamine D in onze champignons. Vitamine D blijft ook tijdens de verwerking en bereiding behouden. Zo voorzien we speciaal geselecteerde champignons van vitamine D en bieden we de consument een smakelijk product dat de gezondheid bevordert."
 
Over vitamine D
"Vitamine D is één van de weinige vitamines die het lichaam zelf aanmaakt onder invloed van zonlicht op de huid. Wanneer de zonkracht afneemt of als het lichaam aan te weinig zonlicht wordt blootgesteld, maakt het lichaam niet voldoende vitamine D aan. Dit kan leiden tot verminderde weerstand, zwakkere botten en andere gezondheidsklachten. Het tekort kan worden aangevuld met Vitamine D champignons, supplementen of andere voeding zoals vette vis, vlees, eieren. Wij leveren champignons met 10 microgram vitamine D wat gelijk staat aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid."
 
Fruit Logistica
Van 7 t/m 9 februari 2018 is Banken Champignons aanwezig op de internationale beurs, Fruit Logistica. Banken Champignons is daar te vinden in hal 3.2, standnummer C-15.


Banken Champignons
Bijsterhuizen 3130
NL-6604 LV Wijchen
www.bankenchampignons.com

Edward Vonk
e.vonk@bankenchampignons.com
T: +31 – (0)24 3667453
Jaap Doreleijers
j.doreleijers@bankenchampignons.com
T: +31 – (0)24 3667454

 

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.