Appel zweeft de ruimte in met zelfgemaakte weerballon

Domex Superfresh Growers heeft het seizoen van haar Autumn Glory appelen ingeluid door een appel de ruimte in te sturen door middel van een zelfontwikkeld weerballon-systeem. De beelden van de lancering zijn hieronder terug te zien.


Robert Kershaw, directeur van Domex Superfresh Growers, kwam twee jaar geleden op dit idee en is er trots op dat het team van Superfresh Growers er in geslaagd is dit plan uit te voeren. "Het is een geweldige manier om personeelsleden te enthousiasmeren en ook andere mensen kennis te laten maken met dit unieke en heerlijke appelras," voegt Kershaw er aan toe. 
 


Steve Potter en Jeff Johnston van de afdeling Information Technology hadden de leiding over het project, dat werd gedocumenteerd door mediamanager Tyler Weinbender. Een aantal andere Superfresh-medewerkers hielp ook een handje mee. 

De ballon werd opgelaten in een Autumn Glory-boomgaard in Washington, waar een vers geplukte appel direct op het laadplateau van de ballon werd geplaatst. De reis van 120 km werd door twee camera's vastgelegd, waarbij een hoogte van 35.356 meter werd bereikt en de temperatuur daalde tot -60 graden Celsius. Zoals bedoeld, scheurde de ballon toen hij zijn maximale hoogte bereikt had, waarna hij aan een parachute terug naar de aarde viel. Potter, Johnston en Weinbender vonden de appel en camera vervolgens terug in de plaats Dot, nabij de Columbia rivier."Dit project heeft er voor gezorgd dat een heel team samen is gaan werken om één doel te kunnen realiseren. Het project was dus sowieso al geslaagd ongeacht het resultaat.""Het afgelopen jaar was een overgangsjaar voor Autumn Glory," legt marketingdirecteur Mike Preacher uit. "We hebben de vraag naar Autumn Glory sterk zien groeien waardoor de appelen twee maanden eerder dan gepland uitverkocht waren. We vedubbelen onze volumes en hopen zo meer consumenten gedurende een langere periode te kunnen bereiken."

Domex Superfresh Growers is de eigenaar van het ras Autumn Glory en heeft de exclusieve rechten op de teelt en verkoop van dit unieke appelras. Autumn Glory heeft zeer zoet en stevig vruchtvlees met tonen van kaneel en karamel. De appel is dit seizoen van november tot april verkrijgbaar maar zodra de volumes groeien, zal het ras jaarrond beschikbaar zijn. 


Voor meer informatie:
Catherine Gipe-Stewart
Domex Superfresh Growers
+1 (509) 654-7465

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven