Betalen met AH-pas of smartphone en automatische afschriften

AH to go test shoppen zonder kassa en pinpas

AH to go start eerder dan verwacht met een test met kassaloos shoppen. De innovatie Tap to go maakt het mogelijk om producten te kopen zonder langs de kassa of scan to go te gaan. Deze maand is de test gestart in de AH to go in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam.


Met de test is er te betalen met een AH to go-pas of een smartphone. De pas moet tegen de speciale prijskaartjes gehouden worden om het product af te rekenen. Kassa's en bankpassen worden daardoor overbodig.

Eerder gereed
Afgelopen zomer kondigde de supermarktketen de nieuwe innovatie voor 2018 aan, maar de techniek is nu al gereed. Jan-Willem Dockheer, algemeen directeur van AH to go: "De technische ontwikkelingen gaan snel en we kunnen nu al starten, dus waarom wachten? Des te sneller leren we. Tap to go speelt in op de behoefte voor snelheid en gemak die onze klanten on the go hebben. Daarom is AH to go de plek om de test met onze nieuwste innovatie te starten."

Slimme schapskaartjes
De AH to go in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam is voorzien van elektronische schapskaarten die gescand kunnen worden met een kaart of binnenkort met een smartphone. Na eenmalige aanmelding via een app kunnen de deelnemers aan de proef nog sneller hun koffie of lunch halen. Het enige wat ze hoeven te doen is het schapskaartje te tappen en het product te pakken. Zo kan de klant zonder de pinpas te trekken meteen naar buiten lopen en zijn weg vervolgen. Binnen 10 minuten wordt het bedrag automatisch afgeschreven van hun rekening.

Uitbreiding
Tap to go is speciaal voor AH to go ontwikkeld in samenwerking met verschillende technologie partijen en een bank. Naar verwachting wordt de test aan het eind van het tweede kwartaal uitgebreid naar meerdere AH to go winkels en kunnen klanten het gemak van kassaloos en supersnel shoppen ervaren, zo omschrijft Albert Heijn het zelf

Bron: Albert Heijn

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven