Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzet onvervangbare Clemenule moet goed gepland worden



Met minder opbrengst dan gewoonlijk en hogere prijzen is de citrusoogst in een ver gevorderd stadium. De weersomstandigheden zijn ideaal: de temperatuurverschillen tussen dag en nacht bevorderen een optimale rijping van de Clemenule.


Bartolomé Nebot in één van zijn citrusboomgaarden.

''De kwaliteit van de Clemenule is beter dan vorig jaar toen de teelt werd beschadigd door hevige regens. Dit jaar zijn er grotere maten en er is weinig sprake van verspilling'', vertelt Bartolomé Nebot, kwaliteitsmanager bij Nebot Lucas.


Arbeiders oogsten de Clemenules



Het Spaanse Nebot Lucas teelt en verhandelt ongeveer 12 miljoen kilo mandarijnen en sinaasappelen. Hun specialiteit is de Clemenule, die door velen wordt beschouwd als het beste ras op de markt. Hun teeltgebied, aangrenzend aan de stad Nules, is de oorsprong van dit ras. Het bedrijf teelt zowel Clemenules met blad als zonder blad.




''We kennen dit ras goed omdat de oorsprong van de Clemenule in deze regio ligt. Het type grond en de weersomstandigheden die eigen zijn aan deze regio, maken het de beste zone om de Clemenule te telen. Er is nog geen enkel ras dat de Clemenule kan vervangen'', legt Bartolomé Nebot uit.



Volgens Bartolomé is de Clemenule het meeste geteelde ras in de provincie Castellón als gevolg van zijn waarneembare kwaliteiten en de hoge productiviteit. Hij stelt echter ook dat de ontoereikende planning en marketing van sommige coöperaties ertoe leidt dat de prijzen dalen of onder grote druk komen te staan in het hoogseizoen.


Pascual Nebot Lucas, manager van het bedrijf.

"In de wetenschap dat er grote hoeveelheden van dit ras beschikbaar zijn, is het noodzakelijk om het seizoen zo te plannen dat er niet teveel tegelijk wordt geoogst. Het gebrek aan planning heeft er toe geleid dat kleine bedrijven hun deuren hebben moeten sluiten en binnenkort moeten een aantal grotere coöperaties dit ook doen'', waarschuwt hij.





Nebot Lucas heeft meer dan 60 jaar ervaring in de citrusteelt. Broers Pascual (manager) en Bartolomé (kwaliteitsmanager) en zus Mayte (Personeelszaken) zijn de tweede generatie in dit familiebedrijf dat opgericht is door hun vader Pascual Nebot.



40% van de opbrengst wordt afgezet op de Spaanse markt en de overige 60% wordt geëxporteerd binnen Europa, vooral naar Frankrijk en Italië. ''Wij richten ons op grote markten met onze merken Gustemiel en La Doceur. De verspreiding wordt steeds groter, iets wat de prijzen bepaalt. Wij geloven in onze merken, omdat de consumenten er steeds weer vragen. Er zal altijd ruimte zijn voor de traditionele markt.''



Voor meer informatie:
Pascual Nebot
Nebot Lucas SL
T:+34 629640313
administracion@nebotlucas.com
www.nebotlucas.com
Publicatiedatum: