Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
en groter aanbod

Lagere prijzen Chinese appelen door slechte kleur

"Shaanxi is een van de grootste appelteeltgebieden van China. Ten opzichte van vorig jaar is er niet veel veranderd, hoewel de omzet dit jaar ondermaats is. Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste heeft de zware neerslag een negatief effect gehad op de kleur van de appelen. Ten tweede neemt het areaal voor Chinese appelen constant toe, waardoor ook het aanbod op de markt toeneemt," zegt Tian Kai, die als appelteler is gevestigd in het district Xunyi in Shaanxi.







"Ik denk dat de slechte omzet aan zal houden tot na het Chinese nieuwjaar in februari. Het feest rondom het Chinese nieuwjaar zal zeker leiden tot meer consumptie, maar dat zal slechts tijdelijk zijn. Tussen het Chinese nieuwjaar en de Chinese dag van de arbeid op 1 mei zal er sprake zijn van veel risico's voor de appelsector."







"We hebben voor ongeveer 30 hectare aan areaal voor het telen van appelen in het dorp Zhanghong in het district Xunyi in Shaanxi. We telen Fuji-appelen op 20 hectare en Qinguan-appelen op 4 hectare. Op de overige 6 hectare telen we Gala-appelen. Het merendeel van onze appelen gaat via traditionele omzetkanalen naar supermarkten in Ningbo, Chengdu, Chongqing en Hunan. We exporteren ook kleine volumes naar Vietnam en Bangladesh."

Tian Kai
Apple producer in Xunyi County, Shaanxi
Phone: +86 158 2998 9066
+86 134 8425 9683
Publicatiedatum: