Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Heston Blumenthal lanceert nieuw gerecht voor Kerst:

Een toetje van spruitjes

Heston Blumenthal is bekend geworden door gerechten met gewone ingrediënten spectaculair te maken. Toen hij een kerstdessert maakte met een sinaasappel in het midden werd deze zo populair dat deze zelfs op eBay verkocht werd. Daarom besloot Heston Blumental om dit jaar weer een dessert te maken gebaseerd op een ingrediënt dat helemaal bij kerst past: spruiten.

Blumenthal: "De gerechten waar we de meeste reacties op krijgen bij The Fat Duck zijn de gerechten die lijken op iets dat ze niet zijn. Wat is leuker tijdens de kerst dan te spelen met de fantasie en smaakpapillen van je klanten door een bijzonder dessert te serveren?"

Voor het dessert van dit jaar werden overigens geen spruiten in het dessert zelf gebruikt. 

De groene buitenkant van het dessert, gemaakt van chocolade die groen gekleurd is door spirulina, een natuurlijke kleurstof - lijkt echter wel op een grote versie van de feestelijke groente. De soezen zijn gevuld met een Crème Patissiere met een vleugje limoen.

Publicatiedatum: