Fritesverwerker Agristo neemt nieuwe fabriek in Wielsbeke in gebruik

Op vrijdag 8 december heeft Agristo haar nieuwe productiesite langs
de expresweg in Wielsbeke officieel ingehuldigd. De nieuwe state-of-the art productiesite werd gebouwd op de voormalige Unilin site, die in juni 2016 door Agristo werd aangekocht. Sinds 1 oktober is Agristo er ook gestart met de productie van frietjes, nadat begin 2017 de verpakkingsafdeling al in gebruik werd genomen. Hiermee is de producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten klaar met de eerste stap in haar uitbreiding van de productiecapaciteit, laat Agristo weten.


Het gebouw wordt officieel in gebruik genomen.

Officiële inhuldiging
Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe productiesite van Agristo in Wielsbeke vertegenwoordigde Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, samen met Europees parlementslid Tom Vandekendelaere het politieke veld in een panelgesprek. Samen met Filip Wallays, commercieel directeur en Hannelore Raes, financieel en HR directeur van Agristo benadrukken ze het belang van de voedingsindustrie voor Vlaanderen.

2,4 miljoen porties friet per dag
Momenteel rolt in Wielsbeke enkel friet van de band. Dagelijks verwerken we per uur twee grote vrachtwagens aardappelen, wat goed is voor ongeveer 100.000 porties. Voor wie snel de rekensom wil maken: dit komt op ongeveer 2.400.000 porties friet per dag. Nadat deze worden verpakt tot private label product, gaan ze richting het hoogbouwvrieshuis (-21°), waarna ze vertrekken naar hun eindbestemming.

Opnieuw zoektocht naar 100 nieuwe medewerkers
Sinds begin oktober wordt er op de site Wielsbeke al gewerkt van maandag tot zaterdagochtend. Hiervoor rekent Agristo er dagelijks op 80 medewerkers. Vanaf januari starten ook de weekendploegen op, waardoor er op deze site dan al 115 medewerkers zullen werken. Onlangs werd eveneens beslist om begin 2019 ook de tweede productielijn op te starten. De gebouwen en nutsvoorzieningen voor deze tweede lijn werden bij aanvang reeds opgenomen in de plannen. Voor deze tweede lijn zal het bedrijf opnieuw op zoek gaan naar 60 nieuwe medewerkers voor de site in Wielsbeke. Om deze medewerkers de nodige opleiding te kunnen geven, wil Agristo in januari al beginnen met aanwerven. Aangezien de andere vestigingen ook blijven groeien zal Agristo in 2018 in totaal zo'n 100-tal vacatures hebben openstaan.

Om deze nieuwe aanwervingsgolf een duwtje in de rug te geven, en de nieuwe vacatures snel en goed te kunnen invullen, start in januari een nieuwe rekruteringscampagne, die de 'man in het bad' zal vervangen. Daarnaast organiseert het bedrijf op 6 januari ook een Jobcafé in de pop-up Bar d'Hiver, op een boogscheut van haar site.

Multimodale mijlpaal
Agristo is op al haar sites toonaangevend op het vlak van efficiëntie, duurzaamheid en ecologie. Het komende jaar zal de frietproducent vanuit de diverse sites ongeveer 30.000 trailers of containers verladen naar haar klanten, waarvan er ongeveer 10.000 via de Havens van Antwerpen en Zeebrugge naar andere continenten zullen verscheept worden. Deze transporten vanuit Wielsbeke zullen niet langer via de weg maar via binnenvaart verlopen Exact twee weken geleden werd een binnenvaartschip in Antwerpen geladen met 24 lege diepvriescontainers voor Agristo. Via de binnenvaart kwamen deze lege containers aan in de River Terminal van Wielsbeke. Deze werden 1 kilometer verder naar de productiesite van Agristo geshutteld voor belading en terug naar de terminal. Van daaruit ging het via de Leie richting Antwerpen. Op deze manier kan het bedrijf jaarlijks tot 1 miljoen kilometer over de weg besparen en zo haar ecologische voetafdruk voor een groot deel reduceren.

Voor meer informatie:
Agristo
Harelbeke - Hoofdkantoor
Waterstraat 40
8531 Harelbeke België
T: +32 (0)56 73 50 50

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven