SATI-rapport

Vertragingen scheepvaart treffen Zuid-Afrikaanse druivenexport

Het exportseizoen van de Zuid-Afrikaanse druif is goed van start gegaan ondanks vertraagde oogst in het Orange River-gebied. De totale exportvolumes zijn gedaald, maar deze zullen naar verwachting toenemen naarmate het seizoen vordert.


Klik hier voor een grotere afbeelding

De omstandigheden in de noordelijke provincies zijn gunstig met zeer gezond uitziende wijngaarden. Deze regio begon goed met volumes die 29% hoger waren in vergelijking met dezelfde tijd vorig jaar.

Het oogsten in het Orange River-gebied begon ongeveer 7 dagen later dan gebruikelijk, wat leidde tot een achterstand in de verpakkingsvolumes. Deze regio zal naar verwachting de volumes goedmaken naarmate het seizoen vordert, daarnaast ervaart de regio de oogstomstandigheden als normaal.

De Olifanten Rivier Regio begon een paar dagen later dan gewoonlijk te oogsten in week 49. De andere twee late regio's, namelijk de regio's Berg en Hex River zijn nog niet begonnen met het verpakken.


Klik hier voor een grotere afbeelding

Vertragingen in de verzending
Rederijen hebben gewaarschuwd voor vertragingen in de scheepvaart, met name op de Europese schema's. Dit is het gevolg van vertragingen in de haven van Durban door grote verkeersopstoppingen, waardoor sommige schepen meer dan 10 dagen bij de ankerplaats blijven liggen. Dit zou een vertraging kunnen veroorzaken in schepen die Kaapstad aandoen en ook kan het de wekelijkse zendingen vanuit Kaapstad ophouden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven