Citroenoogst op Sicilië begonnen

De oogst van de Primo Fiore citroen is op Siciliƫ dit jaar ongeveer een maand later begonnen dan vorig jaar. De oorzaak hiervan zijn de koude wintermaanden van 2017 die de bloei hebben vertraagd, maar ook de hitte en droogte in de zomermaanden hebben de citroenen geen goed gedaan."Het grootste probleem is dat het citroenen klein zijn," legt ondernemer Sergio Mazzara uit. "De oogst begon rond de derde week van oktober. De kwaliteit is gelukkig wel goed, want de droogte had als voordeel dat er veel insecten werden gedood."


Sergio Mazzara

"We denken dat we dit jaar een redelijke opbrengst hebben, maar toch zal deze lager zijn dan vorig jaar. De hitte verbrandde de bianchetto en de maiolino en die hadden in mei en juni geoogst moeten worden," gaat Mazzara door.

Een van de belangrijkste aspecten is de kleur. Van nature is de citroen groen en de gele kleur heeft te niks te maken met de mate van rijpheid, maar heeft alles te maken met thermische omstandigheden.

"Gelukkig accepteren steeds meer klanten de 'herfst Primo Fiore', een groene citroen die niet wordt onderworpen aan een 'ontgroeningsproces' wat de houdbaarheid vermindert. Wij passen slechts een lichte vorm van ontgroening toe waarbij de versheid van de citroen behouden blijft. Ik ben ervan overtuigd dat de consument begint te snappen dat de groene kleur synoniem is aan de versheid," concludeert Mazzara.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven