China heeft nieuw middel tegen citrus greening

"Op 2 december hebben twintig medewerkers van ons bedrijf een experimentele faciliteit in Fengkai bezocht. De faciliteit ligt op de grens tussen Guangdong en Guangxi. Hier wordt de citrus greening behandeld met het micro-organisme E-2001. De stafleden inspecteerden de ziekte en merkten dat er sinds de laatste inspectie zich grote veranderingen hadden voorgedaan in de boomgaard," zegt Chen Dehua van Yantai B&J Agricultural Technology Development.


Het inspectieteam van Yantai B&J


Sinaasappelvelden

"Er is nog geen geneesmiddel tegen de citrus greening. Wetenschappers zoeken al jarenlang naar een effectieve behandeling. Veel geleerden hebben geprobeerd om een manier te ontwikkelen waarmee de ziekte kan worden beheerst of kan worden voorkomen. Elke keer als het echter lijkt alsof er een effectief middel is gevonden, blijkt dat de ziekte toch niet onder controle kan worden gehouden. Zodoende heeft de ziekte zich verspreid en heeft het al hele plantages vernietigd."


De behandeling van boomwortels


Gezonde sinaasappelen

"Om hier een oplossing voor te vinden gebruiken we nu microbiële technologie, die ervoor zorgt dat de bomen sneller herstellen. We beginnen de behandeling bij de boomwortels door middel van irrigatie. We gebruiken het micro-organisme E-2001 in combinatie met biologische meststoffen in plaats van dat we gebruik maken van kunstmatige meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Hierdoor worden zowel de bodem als het plantenmateriaal gezonder en worden nuttige organismen en enzymen gestimuleerd om de toename van de schadelijke bacteriën tegen te gaan. Sterk verontreinigde grond wordt zo verbeterd, waardoor de bomen een gezondere omgeving krijgen om te groeien en tot bloei te kunnen komen."

Chen Dehua
Yantai B&J Agricultural Technology Development Co., Ltd.
Phone: +86 20 6193 8788

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven