Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grapt Kees van der Mey

"Na 47 jaar weet ik pas hoe zuurkool gemaakt wordt"

Kees van der Mey van Van der Mey Barendrecht had vorige week een leerzame middag bij Kramer zuurkool. Gerrie Groot van het zuurkoolbedrijf uit Zuid-Scharwoude legde de AGF'er uit Barendrecht uit hoe zuurkool precies gemaakt wordt. Hoewel Kees zelf in de AGF zit, kwam hij er pas na een rondleiding bij Kramer erachter hoe zuurkool daadwerkelijk gemaakt wordt.


De zuurkool laat zich smaken.

'Dat heeft in totaal 47 jaar gekost', zo gaf Kees zelf grappend aan. Naast dat hij blij was dat zijn kennis over zuurkool bijgespijkerd is, was hij ook te spreken over de authentiekheid van het bedrijf. 'Oude gezellige tafels, geen dikke auto's en een klein ouderwets tv'tje waar bedrijfsopnamen van het televisieprogramma Het Klokhuis op te zien was', sierde volgens de Barendrechts AGF'er het bedrijf.


De nog witte kool.


De kolen onderweg om verwerk te worden tot zuurkool.


De gesneden witte kool van Kramer wordt verwerkt tot zuurkool.


Het hele Kramer assortiment is bij www.agf-online.nl verkrijgbaar. 

(foto's Ernest Selleger Fotografie - Bergen - T: 06 20853456)