"Goede coördinatie kan Chinese perenmarkt stabiliseren"

"Onze perensector heeft zich jarenlang ontwikkeld. Daardoor zijn er nu veel bedrijven in Hebei die met peren werken. De export van deze regio vormt een groot aandeel van de totale Chinese perenexport. De grote exportbedrijven hebben gedurende een lange tijd onafhankelijk hun prijzen kunnen bepalen. Dat zorgde er echter voor dat de afzet van het fruit niet goed werd beheerd, wat leidde tot een chaotische exportmarkt. Ook ontstonden hierdoor allerlei misplaatste opvattingen bij buitenlandse importeurs. Dat zijn voor ons belangrijke redenen geweest om ons aan te sluiten bij de Excellent Fruit Alliance," vertelt Shao Chenguang van Shijiazhuang Yuan Chao Import and Export Trade.


Premium verpakking van peren voor export


Premium verpakking van peren voor export


Verwerkingsfaciliteit

"Door het prijsbeleid en de coördinatie met betrekking tot de export van de Excellent Fruit Alliance toe te passen, kunnen we tegenslagen op de markt voorkomen. Omdat de distributie stabiel loopt, blijft de balans tussen vraag en aanbod van peren op de markt ook stabiel. Dit leidt uiteraard ook tot een stabiele exportprijs."

Vrachtwagen met koelcontainer


Verwerkingsfaciliteit


Een teler bestuift zijn perenbomen

"We zijn een breed bedrijf dat is gevestigd in Hebei. We focussen ons op fruitteelt, verwerking, opslag, import en export. Naast ons teeltbedrijf hebben we ook twee pakstations die zijn goedgekeurd door het bureau voor inspectie en quarantaine van Hebei. We hebben zes gestandaardiseerde boomgaarden met een totaal areaal van ongeveer 600 hectare. We hebben een breed assortiment aan fruit, maar we werken het meest met peren voor het hogere marktsegment, zoals Ya-peren, Huangguan-peren en Hwangkeum-peren. Het merendeel van ons fruit wordt naar meer dan 20 landen geëxporteerd. We leveren aan regio's als de VS, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk. We leveren ook kleinere volumes aan Europa."

Shao Chenguang
Shijiazhuang Yuan Chao Import and Export Trade Co., Ltd.
Phone: +86 311 8777 6294

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven