Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stabiele blauwebessenmarkt ondanks stakingen in Chili

Tholen - De situatie op de blauwebessenmarkt is stabiel op het moment, maar achter de schermen wordt met man en macht gewerkt om aan de programma's te voldoen. Volgens Fred Douven van ABB Growers is nu de belangrijkste vraag: "Kunnen we het op tijd bij de klanten krijgen? Er zijn momenteel stakingen in Chili, waardoor leveringen niet altijd doorkomen. Veel volumes gaan nu via Argentinië en worden dus met een omweg afgeleverd."



Hele keten

Hij geeft aan dat het niet duidelijk is hoe lang de fytosanitaire keuringsinstanties in Chili gaan staken. "Dit is voor hun hét moment om in de aandacht te staan en dat zou even kunnen duren. We wachten het af. De meeste containers zijn tot nu toe gewoon aangekomen, maar vaak met vertraging. Wij hebben met ABB Growers gelukkig de hele keten in de hand, dus als de teler een probleem heeft zoeken we meteen naar een oplossing."



Niet klagen

Fred geeft aan dat hij over de marktsituatie zelf weinig te klagen heeft. "Het is stabiel, er is een prima vraag en ook de prijzen zijn redelijk goed. Ik verwacht dat we dit nog enkele weken vast gaan houden. Er komen pas weer grote volumes vanaf week 51 uit Chili. Waarschijnlijk zullen we dan ook gaan merken aan de prijs. Die piekbeweging duurt naar verwachting tot week 5."

Voor meer informatie:
ABB Growers
www.abbgrowers.com
Verkoop: sales@abbgrowers.com
Accounting: accounts@abbgrowers.com