Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"China: "Aanbod rode appelen voldoet niet aan vraag"

Het appelseizoen van 2017 is voor de Chinese regio Sanmenxia afgerond. In vergelijking met 2016 was de appelmarkt vrij stabiel en schommelden de prijzen niet. "Het aanbod rode appelen was niet genoeg voor de vraag," zegt Wang Kejian van Sanmenxia Gan Shan Chen Guang Fruit Industry.


Telers verpakken appelen


Appelteelt


Verpakte appelen

"We hebben 30.000 hectare aan boomgaarden in Sanmenxia. Daarop telen we voornamelijk rode en Pian Hong-appelen. Ook telen we kleinere volumes aan Qinguan-, New Red- en Gala-appelen. Onze boomgaarden liggen 800 meter boven de zeespiegel en de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn vrij groot. Door deze twee factoren zijn onze appelen erg zoet."


Een vrachtwagen vol appelen


Telers verwerken appelen na de oogst


Vers geoogste appelen

"Op dit moment gaan onze appelen naar alle grote supermarkten in Yunnan, Hunan en Guangdong. De Pian Hong-appelen worden voornamelijk afgezet in supermarkten in Yunnan, Dongbei, Zhengzhou en Luoyang, terwijl de rode hun weg vinden naar Hunan. We zijn al jaren bezig om onze markten uit te breiden, gezien onze Chinese markten al volledig ontwikkeld zijn. Daarom kijken we nu naar het buitenland. We hopen dat we uiteindelijk onze appelen ook daarheen kunnen sturen."

Wang Kejian
Company: Sanmenxia Gan Shan Chen Guang Fruit Industry Co., Ltd.
Phone: +86 133 3398 1828
+86 130 3038 9825
Publicatiedatum: