Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse coöperatie floreert dankzij TopControl technologie

De coöperatie Texel (die onderdeel uitmaakt van het Consorzio VI.P-Val Venosta) is al sinds 2003 klant bij TopControl voor het automatisch verpakken van appelen. Eén van de eerste FruitManager systemen werd hier geïnstalleerd en heeft bijgedragen aan een verbetering van de interne logistieke processen van deze coöperatie.


Archieffoto

Vijf jaar gelden is Texel gestart met met het invoeren van meer innovaties en het verbeteren van de interne doorstroming en deze verandering is in verschillende fases gerealiseerd.

Fase 1 – 2012/2013: 
De coöperatie besluit om haar magazijn te automatiseren en integreren in het logistieke proces met als doel de kosten te verlagen en efficiëntie te verhogen. TopControl speelde hierin een belangrijke rol. Dankzij de installatie van de StorageManager die gekoppeld is aan de FruitManager, is het volledige verpakkings- en sorteerproces geoptimaliseerd. 

Het resultaat was meer dan bevredigend aangezien de verkrijgbaarheid van AGF real time aanzienlijk groeide.




Fase 2 – 2014/2015:
Bij de vervanging van het beheerssysteem in de coöperaties van VI. P Val Venosta werd de interface voor de FruitManager/StorageManager-systemen herzien zodat deze aan alle eisen van retailers voldoen. De coöperatie heeft ook de sorteermachine vervangen om het sorteerproces van de appelen te optimaliseren. 

Producten werden voorheen door operators ingevoerd die dan ook altijd beschikbaar dienden te zijn. Om deze reden werden er automatische oplossingen geïmplementeerd waardoor de invoer nauwkeuriger en flexibeler kan verlopen.

In de loop der jaren zijn retailers kieskeuriger geworden als het aankomt op verkrijgbaarheid, verpakkingsmogelijkheden en -formaten. Om de tijdverlies tussen de orders te beperken, is er een uiterst innovatief ledigingssysteem geïmplementeerd. 



Samen met TopControl heeft de leverancier de specifieke eisen van de appelverwerking in kaart gebracht, met name wat betreft het ledigingssysteem met geïntegreerde weging en softwarebeheer. 

Fase 3 – 2016:
Gedurende deze fase werd een volledig automatische voedingsband voor de verpakkingslijn geïnstalleerd. Voorheen moesten operators het fruit van de units naar de band verplaatsen maar nu gebeurt dit door een flexibel automatisch systeem dat volledig bestuurd wordt door FruitManager en StorageManager van TopControl.

Fase 4– 2017:
Tijdens fase vier werden de verpakkingslijnen aangepast. Hierdoor zijn de prestaties verhoogd en wordt tijdverlies voorkomen zodat de coöperatie aan de eisen van de markt kan blijven voldoen. 


Contact:
TopControl Srl
Via Enzenberg 24/A
39018 Terlano
Tel.: +39 0471 319999
Email: marketing@topcontrol.it
Web: www.topcontrol.it
Publicatiedatum: