Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verslag van de citroenmarkt

Spaanse citroen domineert de Europese markt

In november was het vrij rustig op de citroenmarkt, omdat de verkoop rond de feestdagen waarschijnlijk weer omhoog gaat. De Spaanse citroenen domineren de Europese markt, terwijl de Turkse citroenen veel minder aanwezig zijn. 

In de landen van herkomst staat de oogst op een laag pitje. De referentieprijzen blijven rond de €0,32-0,40 per kilo met een gemiddelde waarde van €0,36 per kilo. Deze prijzen consolideren de winst voor de teler en de exporteur.

In december komt de tweede helft van het seizoen langzaam op gang, waarbij het oogstritme de verkoopprijzen volgt. Deze vruchten kunnen zo lang aan de boom blijven zonder dat dit nadelige gevolgen voor de verkoop heeft.

Zoals gewoonlijk in de eerste helft van het seizoen, komt het overgrote deel van het fruit nog niet in de verwerkingsindustrie terecht. Echter, het kan vanaf januari van cruciaal belang zijn om de versmarkt te reguleren door het fruit van mindere kwaliteit te verwerken.

Bron: Ailimpo
Publicatiedatum: