Cactusvijgen kunnen in droge gebieden honger bestrijden

Experts zeggen dat cactusvijgen kunnen helpen om de hongersnood in droge gebieden te bestrijden vanwege het vermogen om weerstand te bieden tegen extreem droge weersomstandigheden en het veelvoudige gebruik. 

Omdat de klimaatverandering onregelmatige regenval en langdurige droogte veroorzaakt, zouden landen eens moeten kijken naar de cactusvijg aangezien deze geteeld kan worden in woestijnachtige omstandigheden. 
Cactusvijgplantages kunnen niet alleen functioneren als een waterreservaat, maar ook voor de opname van koolstofdioxide in droge en semi-droge gebieden. 

Cactus is al een bekend ingrediënt in de Zuid Amerikaanse keuken waar het vers wordt gegeten of verwerkt in gerechten. De plant wordt inmiddels verbouwd in een handjevol landen, waaronder Brazilië, Ethiopië, Zuid Afrika, Jordanië, Marokko en India. Ze zijn erg makkelijk te telen. Ze hebben geen irrigatie nodig, omdat ze grotendeels uit water bestaan. Het hoge watergehalte van de cactus is ideaal voor dieren die leven in droge gebieden en daarom zou het ook kunnen helpen bij het behoud van schaarse waterbronnen voor mensen. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven