Fotoreportage

Bezoek aan de groothandelsmarkt van Shanghai

De Italiaanse delegatie die vorige week deelnam aan de Mac Fruit Attraction China bracht eveneens een bezoek aan de lokale groothandelsmarkt in Shanghai. "Er waren kiwi's uit Griekenland, kersen uit Chili, citrus uit Australië, ananas uit de Filipijnen en appelen uit de Verenigde Staten te koop. Er waren echter nergens Italiaans kiwi's of sinaasappelen te bekennen. Een handelaar liet zelfs weten nog nooit gezien te hebben dat er Italiaanse AGF werd verkocht."

Klik hier voor de foto's!


De markt

Uiteraard heeft een wereldstad met 24 miljoen inwoners meerdere markten maar deze markt is een van de belangrijkste en volledig gewijd aan premium import-AGF. 

Markt in Shanghai van buitenaf gezien 

We kregen de kans om direct met groothandelaren over de prijzen te discussiëren. Een doos Chileense kersen kostte €90 (€18 per kilo). Dit fruit was per vliegtuig verzonden. Als het echter per schip verladen zou zijn, zou de prijs rond de €12 per kilo liggen. 
Druiven uit Californië werden in dozen van 8 kilo voor €35 verkocht. Griekse kiwi's werden in dozen van 3 kilo verkocht en de prijs lag rond de €5 per kilo. In supermarkten worden de kiwi's voor €1 per stuk verkocht. 


Griekse kiwi's

Dozen met 3,5 kilo pruimen gingen van de hand voor €4 per kilo. Handelaren waren het erover eens dat de prijzen momenteel niet zo hoog zijn maar ook zeker niet slecht. De prijzen stijgen in februari weer vanwege het Chinese Nieuwjaar. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven