Nederland klaar op Britse markt

Tholen - In de Britse supermarkten is Spanje momenteel oppermachtig. Marktkennisbureau Produce View vond in de grote retailketens nauwelijks nog Brits product en uit Nederland waren geen komkommers, paprika's of troscherrytomaten te vinden.

Komkommers
Lagen er vorige week nog Nederlandse komkommers in de schappen van Tesco, deze week kun je er enkel Spaanse vinden. Ook Marokkaanse moesten het veld ruimen voor de Spaanse producten, die een verkoopprijs van 0,45-0,50 pond kennen. 

Paprikamix
Waar vorige week het Verenigd Koninkrijk zelf nog paprika's leverde, zijn die deze week ook verdwenen en na een lange periode van Nederlandse en Britse aanvoer vind je nu ook enkel nog Spaanse paprika's in de supermarkt. 

Troscherrytomaten
In troscherry is het marktbeeld wisselender. Asda kiest deze week na een lange Hollandse periode voor het eerst voor Spaans product, Morrissons heeft net als
Co-op Italiaanse vruchten in de schappen. M&S blijft net als Lidl gaan voor Britse aanvoer en Waitrose is na een lange periode Britse aanvoer overgestapt op Spaanse tomaten. 

In de prijs valt bij Lidl op dat Nederlandse tomaten per verpakking goedkoper zijn (1,59 t.o.v. 1,65 pond), maar dat de kiloprijs toch ca 6% hoger ligt. 


Deze gegevens werden voorbereid door ProduceView. Voor meer informatie over hun Britse detailhandelsrapporten:

Market Intelligence Services Ltd
BGA House, Nottingham Road, Louth, Lincolnshire, LN11 0WB
United Kingdom
T: +44 (0)1507 353796 
F: +44 (0)1507 600689
Email: info@produceview.co.uk
www.produceview.co.uk

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven