Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Leon van den Hombergh: "Gelukkig niet de opeenhoping van afgelopen twee jaar"

Weinig spektakel op meloenenmarkt

Tholen - De meloenenmarkt is in een rustige periode terechtgekomen. "Ik verwacht tussen de weken 45 en 50 ook weinig spektakel in de markt", zegt commercieel directeur Leon van den Hombergh van Frankort&Koning. "Het enige voordeel is dat de overschotten niet zo extreem zijn als de afgelopen twee jaar, waardoor de prijzen op een iets acceptabeler niveau liggen. De prijs van Cantaloupe-meloenen ligt rond de 6-7 euro, Galia's worden voor 7-8 euro verkocht en de gele rond de 8 euro. De prijs van watermeloenen ligt rond de 80-90 cent."



Het mag en kan altijd beter, maar we zijn gezien de situatie in de afgelopen twee jaar, nu al blij met wat we krijgen. Ook in Braziliƫ is het de afgelopen tijd erg droog geweest, hetgeen voor een lagere productie heeft gezorgd. Voor de markt is dat eigenlijk alleen maar goed, want bij een normale productie hadden we waarschijnlijk hetzelfde drama gehad als de afgelopen jaren", constateert Leon. "Het is in deze periode traditioneel niet echt meloenenweer. De consumptie is stabiel en alleen enkele nieuwe variƫteiten zorgen nog voor een beetje beleving."

"De kwaliteit is over het algemeen goed en alle soorten en maten zijn goed beschikbaar. De afzet komt keurig gespreid en en enkele vertraagde boot kan net worden opgevangen. De vraag is even hoe we december in gaan, maar dat is nu nog even koffiedik kijken en grotendeels afhankelijk van de promoties die gevoerd gaan worden. Vaak zie je de week voor Kerst een wat verhoogde vraag, maar je moet dat ook niet overschatten. Met Kerstdagen die op maandag en dinsdag vallen, heb je namelijk ook twee verkoopdagen minder."

Voor meer informatie
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
Tel: +31 (077) 389 72 72
Fax: +31 (077) 382 61 34
www.frankort.nl