Slovenië: Mercator heeft €9,9 mln winst

Spar opent vestiging in Wales

Slovenië: Mercator heeft €9,9 mln winst
De Sloveense retailer Mercator Group heeft in de eerste negen maanden van het afgelopen fiscale jaar een winst gegenereerd van €9,9 miljoen. Vorig jaar werd in dezelfde periode nog een verlies gedraaid van €1,7 miljoen. De omzet over de negen maanden nam met 2,7% af tot €1,73 miljard. Volgens de groep was de omzet die werd verkregen via de belangrijkste retailsegmenten in Slovenië en Montenegro relatief hoger dan vorig jaar. In Servië werd minder omzet gedraaid wegens het sluiten van een aantal winkels op last van de mededingingsautoriteit. De netto schuld van Mercator stond op €794.193, wat 1,4% lager is dan aan het einde van 2016 en 5,9% minder is dan op 30 september 2016. Mercator is erin geslaagd om zijn schulden aan kredietbanken te verlagen en heeft stabiele betalingstermijnen weten te hanteren naar zijn leveranciers toe. (esmmagazine.com)

Spar opent vestiging in Wales
De buurtwinkelretailer Conrad Davies heeft zijn eerste Spar Market-vestiging geopend in Gwynedd in Wales. Spar Market is een nieuw format van Spar voor winkels met een winkeloppervlak van meer dan 275 vierkante meter. Spar richt zich met het format op consumenten met besteedbaar inkomen dat hoger ligt dan bij klanten die normaal bij buurtwinkels langsgaan. Het concept van Spar Market is ontwikkeld aan de hand van een ideeën die zijn opgedaan tijdens een studiereis naar Nederland en België. Spar Market heeft in de winkel vers gebakken brood en pizza's, dispensers voor ontbijtgranen, een persmachine voor vers sinaasappelsap, een kreeftentank en maaltijden en smoothies die op locatie zijn bereid. Ook zijn huismerkproducten van Conrad Davies in het assortiment opgenomen, die afkomstig zijn van lokale leveranciers in Wales. (talkingretail.com

Australië: Woolworths-baas wil prijzen verlagen
De Nieuwe directeur van Woolworths in Australië, Claire Peters, heeft beloofd de prijzen van de supermarktketen te verlagen. Ook wil ze de service en het huismerk van Woolworths verbeteren. In juni werden al de prijzen verlaagd van meer dan 300 producten. Vorige maand heeft dit geleid tot een stijging in kwartaalomzet van 4,9%, oftewel AU$9,63 miljard (€6,16 miljard). Deze hogere omzet werd bereikt ondanks dat er sprake was van een prijsdeflatie voor AGF. (news.com.au)

VS: Hogere aandelenkoers voor Walmart
De aandelenkoers van Walmart Stores Inc is met meer dan 8,5% gestegen. De reden hiervoor is omdat consumenten in verband met het orkaanseizoen voedingsmiddelen en andere producten op voorraad hebben ingeslagen. Ook nam de online omzet fors toe. Walmart had in het derde kwartaal zijn grootste omzettoename in de VS sinds 2009, ondanks de felle concurrentie van Amazon. De vergelijkende winkelomzet is voor het derde jaar op rij toegenomen. (Reuters)

Canada: Costco opent filiaal op Edmonton International Airport
Costco is van plan om eind volgend jaar een vestiging te openen op Edmonton International Airport (EIA). Het nieuwe filiaal wordt de zevende vestiging van Costco in de regio en zal onder andere een pompstation en een slijterij bevatten. De omgeving van Edmonton was een van de eerste regio's waar het Amerikaanse Costco Wholesale in Canada ging uitbreiden en is volgens onderdirecteur Russ Miller nog steeds een belangrijke markt voor de retailer. (edmontonjournal.com)

VS: Albertsons investeert in El Rancho Supermercado
De Amerikaanse retailgroep Albertsons Companies gaat investeren in het in Texas gevestigde El Rancho Supermercado. El Rancho Supermercado is als keten gericht op consumenten met een Latino-achtergrond. De keten blijft ondanks de investering met zijn eigen distributiecentrum en eigen faciliteiten onafhankelijk in bedrijf. "El Rancho heeft een geweldige onderneming op weten te bouwen met zijn 16 Texaanse vestigingen. We zijn ervan overtuigd dat we onze gecombineerde expertise kunnen gebruiken om de consument beter van dienst te zijn in winkels van zowel Albertsons als El Rancho," zegt CEO Bob Miller van Albertsons. (prnewswire.com

Amazon verlaagt opnieuw prijzen bij Whole Foods
Amazon.com Inc gaat lagere prijzen bij Whole Foods hanteren en kortingsacties houden. Het betreft met name biologische producten die rond de feestdagen populair zijn. Het plan wordt vlak voor het Amerikaanse feest Thanksgiving aangekondigd. Volgens een woordvoerder van Whole Foods zijn de prijsverlagingen permanent. (Reuters)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven